Tane tane pilav sırrı: Pirinç ıslatılmalı mı, ıslatılmamalı mı?

Pilav, mutfaklarımızda sıklıkla yer verdiğimiz en temel yemeklerden biridir. Fakat, âlâ bir pilav yapmanın arkasında yatan teknik ayrıntılar bazen küçük bir tartışma konusu olabilir. Pirinci pişirmeden evvel ıslatmak nitekim lezzeti ve kıvamı nasıl tesirler? Bu husus, hem klasik metotlar açısından hem de pişirme müddetine katkıları bakımından merak edilen bir ayrıntıdır.

Pirinç ıslatmanın pilavın tane tane olması, beyazlığını muhafazası ve yanlışsız pişmesi üzerinde tesiri olduğu düşünülse de, farklı pişirme teknikleri farklı sonuçlar doğurur. Bu yazıda, pilav yaparken pirinci ıslatma adımının tüm artı ve eksilerini inceleyerek, ülkü pilav kıvamı için size rehberlik edecek teklifler sunuyoruz.

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kararmış ve sararmış lavabolar için kolay çözümler
Bayraktar TB3’ten TCG Anadolu’ya “gece yaklaşma” testi
Nükleer enerji üç katına çıkarılacak: Türkiye’nin hedefi 20 GW
Intel’in Gaudi çipi Nvidia ve AMD’nin çok gerisinde!
Kıyma alırken veya saklarken bu hataları sakın yapmayın!
Bebekler ve çocuklar için uyku eğitimi: Gece kesintisiz uyumanın sırları
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2024 |