Tane tane pilav sırrı: Pirinç ıslatılmalı mı, ıslatılmamalı mı?

Pilav, mutfaklarımızda sıklıkla yer verdiğimiz en temel yemeklerden biridir. Fakat, âlâ bir pilav yapmanın arkasında yatan teknik ayrıntılar bazen küçük bir tartışma konusu olabilir. Pirinci pişirmeden evvel ıslatmak nitekim lezzeti ve kıvamı nasıl tesirler? Bu husus, hem klasik metotlar açısından hem de pişirme müddetine katkıları bakımından merak edilen bir ayrıntıdır.

Pirinç ıslatmanın pilavın tane tane olması, beyazlığını muhafazası ve yanlışsız pişmesi üzerinde tesiri olduğu düşünülse de, farklı pişirme teknikleri farklı sonuçlar doğurur. Bu yazıda, pilav yaparken pirinci ıslatma adımının tüm artı ve eksilerini inceleyerek, ülkü pilav kıvamı için size rehberlik edecek teklifler sunuyoruz.

İlginizi Çekebilir:Gıdaları bozulmadan saklamanın en kolay yolu: Salamura

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bambu kapların ömrünü uzatan doğru bakım yöntemleri!
Dişlerinizde taş oluşuyorsa sebebi bu besinler olabilir
Her yudumda şifa: Kuru üzüm suyu
Cilt ve saç bakımında aspir yağı mucizesi!
Apple M4 Pro, en üst seviye M2 Ultra çipinden çok daha hızlı!
Snapdragon 8 Elite işlemcili Realme GT7 Pro, şirketin ilk gün satış rekorunu kırdı
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2024 |

fqq sahabet