Mis gibi kokar! Elma reçeli

Elma reçeli, kahvaltı sofralarına tabiatın eşsiz tatlılığını getirmenin en keyifli yollarından biridir. Mevsiminde toplanmış taze elmalarla yapılan bu reçel, klâsik metotlarla konutta kolaylıkla hazırlanabilir. Renginden kokusuna, ağır kıvamından doğal tadına kadar her şey, bu reçeli eşsiz kılar.

Elma reçelini yaparken kullanılan baharatlar ve pişirme usulleri de reçelin kendine has aromasını öne çıkarır. Hem kahvaltılara tat katan hem de tatlı tanımlarına ahenk sağlayan bu elma reçeli tanımını adım adım öğrenerek siz de mutfağınızda doğal tatlılık yaratabilirsiniz.

Malzemeler:

Bu tanım, yaklaşık 1-2 kavanoz elma reçeli yapmanıza uygundur.

1 kg kırmızı yahut yeşil elma (tercihe göre)

1 kg toz şeker

1 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Tarçın çubuğu (isteğe bağlı)

2-3 adet karanfil (isteğe bağlı)

Adım Adım Tarif

1. Elmaların Hazırlanması

Elmaların kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkararak küçük küpler halinde doğrayın. (İsteğe nazaran elmayı dilimleyerek ince kesimler da hazırlayabilirsiniz.)

Doğranan elmaların kararmaması için üzerine birkaç damla limon sıkın.

2. Şeker ve Elma Karışımı

Büyük bir tencereye doğranmış elmaları alın, üzerine şekeri ekleyin ve elmaların sulanması için 1 saat kadar bekletin.

Şeker, elmaları sulandırırken yavaş yavaş reçelin kıvamını oluşturur.

3. Pişirme ve Baharat Ekleme

Tencereye suyu ekleyin ve karışımı orta ateşte kaynamaya bırakın. Köpüklenme olduğunda bir kaşık yardımıyla köpükleri temizleyin.

İsteğe bağlı olarak, reçele beğenilen bir aroma katmak için tarçın çubuğu ve karanfil ekleyin.

Reçel kıvam almaya başladığında yarım limonun suyunu ekleyin ve karıştırın.

4. Kıvam Denetimi ve Soğutma

Reçelin kıvamını anlamak için bir damla reçeli soğuk bir tabağa damlatın. Şayet yayılmadan ağır bir halde kalıyorsa, reçel kıvamını almış demektir.

Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın ve akabinde sterilize edilmiş kavanozlara doldurun. Kapağını sıkıca kapatarak serin ve karanlık bir yerde saklayın.

Püf Noktaları

Elmaların Türü: Reçelin rengi ve kıvamı, elma tipine nazaran değişiklik gösterebilir. Tatlı elmalar daha yumuşak bir kıvam sağlarken, ekşi elmalar daha ağır bir tat verir.

Limon Eklemek: Limon, reçelin şekerlenmesini önler ve uzun mühlet tazeliğini müdafaasını sağlar.

Baharat Kullanımı: Tarçın ve karanfil üzere baharatlar, reçelin aromasını artırır; fakat fazla kullanımı reçelin tadını ağırlaştırabilir. İsteğe bağlı olarak ölçüsü artırabilirsiniz.

Reçelin Saklanması: Reçeli hava almayacak formda kapattığınız kavanozlarda, güneş almayan serin bir yerde koruma ederseniz uzun mühlet dayanır.

İlginizi Çekebilir:Hazar Ergüçlü ve Efe Çelik’in mutlu anları!
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hırvatistan, 91 milyon dolara Bayraktar TB2 satın aldı
Google, aylık 2 milyar kullanıcıyı aşan son ürününü açıkladı
Küçük ama etkili: Zeytin çekirdeğinin bilinmeyen faydaları
Göz kaleminiz gün ortasında akıyorsa bu yöntemleri deneyin!
Sosyal medyada sık paylaşım yapan çiftlerin mutsuz olabileceği düşünülüyor!
En çok satan akıllı telefon modelleri açıklandı: iPhone 15 zirvede
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2024 |