Yoğurt ve tereyağıyla buluşan lezzet: Patates mantısı

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan mantı, ekseriyetle hamurla yapılır ve ağır bir emek ister. Fakat patates mantısı, hem hamur açmadan hem de daha hafif bir alternatif olarak sofralarda kendine yer buluyor.

Yumuşacık patateslerin üzerine yoğurt ve nefis bir tereyağlı sos dökülerek hazırlanan bu tanım, hem gözlere hem damaklara hitap ediyor. Bilhassa pratikliğiyle öne çıkan patates mantısı, ani konuklarda, iftar sofralarında ya da akşam yemeğinde kolay kolay hazırlanabilir.

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Paris’te tuzak! Dolandırıldılar!
Honor X9c tanıtıldı: Sağlamlığı ve dev piliyle dikkat çekiyor
Merakla beklenen PlayStation 5 Pro Türkiye fiyatı ortaya çıktı
Fırında tereyağlı muzlu milföy
Sütün bozulduğunu anlamanın 5 basit yolu!
Giyinmenin ruh halini iyileştirdiğini biliyor muydunuz?
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |