Yoğurt ve tereyağıyla buluşan lezzet: Patates mantısı

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan mantı, ekseriyetle hamurla yapılır ve ağır bir emek ister. Fakat patates mantısı, hem hamur açmadan hem de daha hafif bir alternatif olarak sofralarda kendine yer buluyor.

Yumuşacık patateslerin üzerine yoğurt ve nefis bir tereyağlı sos dökülerek hazırlanan bu tanım, hem gözlere hem damaklara hitap ediyor. Bilhassa pratikliğiyle öne çıkan patates mantısı, ani konuklarda, iftar sofralarında ya da akşam yemeğinde kolay kolay hazırlanabilir.

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Apple Intelligence Türkiye’de nasıl açılır? İşte iPhone yapay zeka özelliklerini kullanmanın yolu
Oruç tutarken enerjik kalınır mı?
iOS 18.2 güncellemesi, beklenenden erken geliyor
Gökhan Özoğuz boşandı mı?
Nintendo Switch 2 resmen doğrulandı: Geriye uyumlu olacak
Her seferinde tutan un kurabiyesi için 5 altın kural!
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |