Ev yapımı fındık kreması tarifi

Az ölçüde bal, vanilya, çikolata ve hindistan cevizi yağı ile hazırlayacağınız bu kremayı bir kavanozda saklayarak kahvaltılarda yahut tatlılarda kullanabilirsiniz. İşte bu lezzetli fındık kremasının tarifi…

Servis: 2 adet 350 gramlık kavanozda
Hazırlama müddeti: 30 dakika

Malzemeler

  • 150 gr kavrulmamış fındık içi
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 350 gr bitter çikolata
  • 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

Yapılışı

  1. Fındık içlerini fırın tepsisine yerleştirin ve soğuk fırına koyun. Fırını 150 dereceye ayarlayarak fındıkları yaklaşık 15 dakika boyunca yavaşça kızarana kadar fırınlayın.

  2. Bu sırada çikolata ve Hindistan cevizi yağını benmari tarzı eritip karıştırarak birleştirin.

  3. Fırından çıkan fındıkları, sıcakken bir rondoya aktarın ve pirinç tanesi büyüklüğünde bir kıvam alana kadar rondoyu birkaç kere çalıştırın. Akabinde bal ve vanilya özütünü ekleyin, fındıklar yağlarını salıp pürüzsüz bir hal alıncaya kadar rondoyu kısa aralıklarla çalıştırmaya devam edin.

  4. Erittiğiniz çikolatalı karışımı ekleyin ve rondoyu birkaç çeşit daha çalıştırarak karıştırın.

  5. Hazırladığınız fındık kremasını çabucak cam kavanozlara aktarın. Bu evrede biraz sıvı olan kremanın kıvamı, 3-4 saat içinde ülkü bir sürülebilir hale gelecektir. Kremayı oda sıcaklığında saklayarak taze taze tüketebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:Gıdaları bozulmadan saklamanın en kolay yolu: Salamura
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı lahana tüketmek İçin 12 neden
Çıtırlığıyla baş döndürür! Yoğurt kızartması
Küçük ama etkili: Zeytin çekirdeğinin bilinmeyen faydaları
Sadece bir kaşık tüketin! Etkilerine inanamayacaksınız
Kirpik uzatma serumları işe yarıyor mu?
Google Pixel 9a’nın özellikleri ortaya çıktı
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |

fqq sahabet