Yoğurt yatağında fırınlanmış havuç

Özellikle akşam yemeğinde kusursuz bir eşlikçi olacak bu tanımımızın hazırlanışı hem çok kolay hem de lezzetli!

Malzemeler

  • 4 adet havuç
  • 1 adet sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • 3 kaşık katı yoğurt
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam tuz

Büyük dilimler halinde kestiğim havuçları, tepsiye yerleştiriyorum üzerlerine biraz sıvıyağ döküyorum, çok az karabiber ve tuz ekliyorum ve bir bütün sarımsağın üstünü kesiyorum, havuçların ortasına yerleştiriyorum. Sarımsağın üstünü yağlı kağıt ile kapatıyorum fırına götürüyorum pişmeye bırakıyorum.

Önceden hazırladığım maydanozları, kaseye yerleştiriyorum üstüne bir ölçü tuz ekliyorum. Yağ ile maydanozları güzelce karıştırıyorum, bu esnada çok pişirmediğim havuçlarımı fırından alıyorum. Kağıttan çıkarıp ezdiğim sarımsağı yoğurt üstüne ekliyorum. İsteğe bağlı olarak bir tutam tuz da ekliyorum ve sarımsaklı yoğurdu karıştırıyorum.

Servis tabağımı alıyorum hazırladığım yoğurtlu karışımı hoş bir formda tabağa yayıyorum ve üstüne kızarmış havuçları yerleştirip maydanoz karışımını gezdiriyorum. İşte nefis tanımım hazır!

Afiyet olsun!

Detaylar görüntüde…

İlginizi Çekebilir:Gıdaları bozulmadan saklamanın en kolay yolu: Salamura
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sağlıklı cips keyfi: Fırınlanmış nohut
Sağlıklı beslenmek isteyenler için: Hangi pirinç gerçekten faydalı?
Donald Trump seçimleri kazanınca Madonna deliye döndü!
Pastırma ve kaşarın mükemmel uyumu: Paçanga böreği
Apple yasaklanmamak için Endonezya’ya 10 milyon dolar yatırım yapıyor
Çin, Starlink’i solladı: Uzaydan 100 Gbps iletim hızı!
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |

fqq sahabet