Fırında tereyağlı muzlu milföy

Canınız tatlı çekiyor lakin tanım yapmayla uğraşmak istemiyorsanız bu pratik tanımımız tam da size göre!

Malzemeler

  • 4 adet milföy
  • 2 adet muz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker

Pişireceğim tepsimi alıyorum ve küçük ölçülerde ayarladığım tereyağı dört farklı noktaya yerleştiriyorum. Yağların üzerine bir ölçü şeker döküyorum ve üstlerine dilimlediğim muzları yerleştiriyorum. Muzların üzerine tekrar az ölçüde şeker serpiyorum ve en son milföy hamurlarını üzerlerine yerleştiriyorum. Milföyleri koyduktan sonra kenarlardan hamuru bastırıyorum ve hamurun sabitlenmesini sağlıyorum.

En son hamurların üzerine isteğe bağlı olarak süt sürüyorum ve bu halde hazırladığım tanımımı fırına yerleştiriyorum. 20 dakika pişirdikten sonra meyveli tarafı üste gelecek halde dondurma ile servise hazırlıyorum. Nefis tatlım hazır.

Afiyet olsun!

Detaylar görüntüde…

İlginizi Çekebilir:Paris’te tuzak! Dolandırıldılar!
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Samsung Galaxy S24 serisi beklenen özelliğe kavuşuyor
Bursa mutfağının gözdesi: Cantık
Sosyal medyada sık paylaşım yapan çiftlerin mutsuz olabileceği düşünülüyor!
Steam’de Türk yapımı oyunlar indirimde! Land of the Crescent: Games from Turkey etkinliği başladı
Ayva reçeli yaparken bu hataları yapmayın! İşte doğru tarif!
En kolay ve sağlam düğme dikme yöntemleri
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |