Misafirler bayılacak! 5 dakikada çıtır mantı

Hem şık hem pratik hem de nefis bir tarifle geldik! Canı mantı çekenler fakat ayrıntılarla uğraşmak istemeyenler, bu tanım vazgeçilmeziniz olacak!

Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 3 adet yufka
  • 1 küçük rendelenmiş soğan
  • tuz
  • karabiber

Sosu için

  • 1 bardak maden suyu
  • 1 bardak yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke

Yufkayı hoş bir halde açıyorum, üzerine sos sürüp, katlıyorum. Kıymalı iç malzemeyi yerleştirip yufkayı sarıyorum. Gördüğünüz formda sardıktan sonra kesiyorum. Keserken kıymalardan ötürü kesimde sorun olursa kestikten sonra kenarlardan taşan kıymaları düzeltebilirsiniz.

Hazırladığım yufkaları tepsiye dizip, üzerlerine de kalan sosu sürüp, 180 derecede fırında kızarana kadar pişiriyorum. Servis ederken yoğurt ve yağ ile servis edebilirsiniz! Nefis tanımım hazır!

Afiyet olsun!

Detaylar görüntüde…

İlginizi Çekebilir:Gıdaları bozulmadan saklamanın en kolay yolu: Salamura
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Apple Intelligence Türkiye’de nasıl açılır? İşte iPhone yapay zeka özelliklerini kullanmanın yolu
Yoğurt ve tereyağıyla buluşan lezzet: Patates mantısı
AMD Ryzen 9 9950X3D’den ilk performans testi geldi: Oldukça etkileyici
Kar yağacak mı?
Azra Akın beş yıl sonra ‘Kaktüs Çiçeği’ ile sahnelerde olacak!
Nihayet: Samsung’un karma gerçeklik cihazı 2025’te geliyor
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |

fqq sahabet