Pekmezli kar yenir mi?

Karın toprakla temas ettiğinde mineral ve vitamin açısından zenginleşmesi, etrafa katkı sağlar. Lakin, kentlerde yağan karın, yüksek hava kirliliği nedeniyle yenmemesi gerektiği uzmanlar tarafından sıklıkla vurgulanır. Meğer dağ köylerinde yağan kar, pak ve doğaldır, bu nedenle daha inançla tüketilebilir.

Bazı bölgelerde ise kar, pekmezle karıştırılarak yenir. Bu klasik karışım, hem bağışıklığı güçlendirmek hem de enfeksiyonlara karşı beden direncini artırmak için olağanüstü bir alternatiftir.

Pekmez ve karın birleşimi, içerdiği antibakteriyel özellikleriyle bedende müspet tesirler yaratır. Bilhassa üzüm ya da keçi boynuzu pekmezi ile karıştırıldığında, bu doğal karışım enfeksiyonlara karşı savunma kalkanı oluşturur.

  • Yarım kase ısıtılmış üzüm ya da keçi boynuzu pekmezi
  • Bir çay bardağı pak kar
  • Bir çay kaşığı pul biber

Yukarıdaki tüm malzemeyi karıştırarak, keyifle tüketebilirsiniz. Bu karışım, bedeninize güç verirken bağışıklığınızı güçlendirecektir.

İlginizi Çekebilir:Paris’te tuzak! Dolandırıldılar!
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yağ kokusuna elveda: Evinizi mis gibi yapacak pratik çözümler
Google, Chrome’u daha da hızlandıracak iki yeni özelliği tanıttı
TSMC, 2nm ile yarı iletkenlerde yeni döneme geçiyor
Bir dilimi yetmez: Arnavut böreği tarifi
Nvidia, DLSS ve Reflex desteği kazanan yeni oyunları duyurdu
Steam’de Türk yapımı oyunlar indirimde! Land of the Crescent: Games from Turkey etkinliği başladı
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |