Pekmezli kar yenir mi?

Karın toprakla temas ettiğinde mineral ve vitamin açısından zenginleşmesi, etrafa katkı sağlar. Lakin, kentlerde yağan karın, yüksek hava kirliliği nedeniyle yenmemesi gerektiği uzmanlar tarafından sıklıkla vurgulanır. Meğer dağ köylerinde yağan kar, pak ve doğaldır, bu nedenle daha inançla tüketilebilir.

Bazı bölgelerde ise kar, pekmezle karıştırılarak yenir. Bu klasik karışım, hem bağışıklığı güçlendirmek hem de enfeksiyonlara karşı beden direncini artırmak için olağanüstü bir alternatiftir.

Pekmez ve karın birleşimi, içerdiği antibakteriyel özellikleriyle bedende müspet tesirler yaratır. Bilhassa üzüm ya da keçi boynuzu pekmezi ile karıştırıldığında, bu doğal karışım enfeksiyonlara karşı savunma kalkanı oluşturur.

  • Yarım kase ısıtılmış üzüm ya da keçi boynuzu pekmezi
  • Bir çay bardağı pak kar
  • Bir çay kaşığı pul biber

Yukarıdaki tüm malzemeyi karıştırarak, keyifle tüketebilirsiniz. Bu karışım, bedeninize güç verirken bağışıklığınızı güçlendirecektir.

İlginizi Çekebilir:Paris’te tuzak! Dolandırıldılar!
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hem pratik hem doğal! Fırında çıtır tatlı ceviz
Samsung Galaxy Ring 2 beklenenden erken gelebilir
Apple akıllı gözlüklerle ilgili çalışmalara başladı
Tuzun bilinmeyen 7 faydası!
Apple Vision Pro talebi beklentilerin altında kaldı, üretime ara verildi!
Akıllı telefonlar, her zaman üretici firmalar tarafından mı tasarlanıyor? İşte şaşırtıcı veriler
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |