Osmanlı mutfağından gelen efsane tarif: Bıldırcın dolması

Osmanlı mutfağı, varlıklı baharat kullanımı, etin eksiksiz pişirilme teknikleri ve iç harçlarla doldurulmuş dolma çeşitleriyle ünlüdür. Bıldırcın dolması da saray sofralarında sıklıkla tüketilen bir yemek olup, özel günlerde, ziyafetlerde ve padişah sofralarında yer alırdı. Küçük fakat lezzetli etiyle bıldırcın, gerçek tekniklerle hazırlandığında yumuşacık olur ve kusursuz bir tat sunar.

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır ve aromatik! Sarımsaklı ekmek
Balık severlere özel: Kiremitte lüfer
TSMC yeni döküm makinesi için 350 milyon dolar ödeyecek
Sony, PlayStation kontrolcüsü için oyunları kaydetme tuşunun patentini aldı
Hamileyken bu kozmetik ürünleri sakın kullanmayın!
Motorola’nın yeni patenti yuvarlanabilir ekranları bekleyenleri heyecanlandıracak
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |