Osmanlı mutfağından gelen efsane tarif: Bıldırcın dolması

Osmanlı mutfağı, varlıklı baharat kullanımı, etin eksiksiz pişirilme teknikleri ve iç harçlarla doldurulmuş dolma çeşitleriyle ünlüdür. Bıldırcın dolması da saray sofralarında sıklıkla tüketilen bir yemek olup, özel günlerde, ziyafetlerde ve padişah sofralarında yer alırdı. Küçük fakat lezzetli etiyle bıldırcın, gerçek tekniklerle hazırlandığında yumuşacık olur ve kusursuz bir tat sunar.

İlginizi Çekebilir:Paris’te tuzak! Dolandırıldılar!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Merve Boluğur: ‘Sadece geceleri yüzümü yıkıyorum o kadar’
Google, aylık 2 milyar kullanıcıyı aşan son ürününü açıkladı
F-16 savaş uçaklarına 3D boyutlu uzamsal ses geliyor
Farklı bir kahve deneyimi: Mırra
Renk renk Lezzet: Meksika salatası
Bebeğinizle evde yapabileceğiniz 5 geliştirici aktivite
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |