Osmanlı mutfağından gelen efsane tarif: Bıldırcın dolması

Osmanlı mutfağı, varlıklı baharat kullanımı, etin eksiksiz pişirilme teknikleri ve iç harçlarla doldurulmuş dolma çeşitleriyle ünlüdür. Bıldırcın dolması da saray sofralarında sıklıkla tüketilen bir yemek olup, özel günlerde, ziyafetlerde ve padişah sofralarında yer alırdı. Küçük fakat lezzetli etiyle bıldırcın, gerçek tekniklerle hazırlandığında yumuşacık olur ve kusursuz bir tat sunar.

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanak yediren nefis tarif
Lokum gibi et, mis gibi pilav! Acem pilavı tarifi
Türk mühendisler, görme engelliler için akıllı baston geliştirdi
Sade tariflere şıklık katın: Soubise sos
Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!
Yumuşacık ve zarif! Gelin pastası
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |