Ev yapımı turşularda beyaz tabaka neden olur?

Ev üretimi turşular sofraların vazgeçilmezi olsa da, vakit zaman karşılaşılan beyaz katman oluşumu merak ve tasa yaratabiliyor. Turşunun üzerini kaplayan bu beyazlık çoklukla küf mü yoksa zararsız bir maya mı, ayırt etmek sıkıntı olabiliyor. Bu durumun temelinde çoğunlukla fermantasyon şartları, hijyen eksikliği yahut hava ile temas yer alır. Lakin yanlışsız sistemlerle bu beyazlanmayı önlemek mümkün.

TURŞUNUN ÜZERİ NEDEN BEYAZLAR?

Turşunun üzerinin beyazlaması çoklukla şu nedenlerle meydana gelir:

1. Fermantasyon Sonucu Oluşan Maya

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sivilce bantları mucize mi, yoksa sadece bir reklam tuzağı mı?
Snapdragon 8 Elite Gen 2 için ilk tahminler paylaşıldı: M4’e rakip olabilir
Çatlaklar korkulu rüyanız olmasın! Hamilelikte cilt bakımı tüyoları
Göz şeklinize göre eyeliner çekme ipuçları!
Nefes alışınız ruh halinizi etkiliyor!
Microsoft, Windows 10 için ekstra bir yıllık desteğe 30 dolar talep ediyor
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |