Ev yapımı turşularda beyaz tabaka neden olur?

Ev üretimi turşular sofraların vazgeçilmezi olsa da, vakit zaman karşılaşılan beyaz katman oluşumu merak ve tasa yaratabiliyor. Turşunun üzerini kaplayan bu beyazlık çoklukla küf mü yoksa zararsız bir maya mı, ayırt etmek sıkıntı olabiliyor. Bu durumun temelinde çoğunlukla fermantasyon şartları, hijyen eksikliği yahut hava ile temas yer alır. Lakin yanlışsız sistemlerle bu beyazlanmayı önlemek mümkün.

TURŞUNUN ÜZERİ NEDEN BEYAZLAR?

Turşunun üzerinin beyazlaması çoklukla şu nedenlerle meydana gelir:

1. Fermantasyon Sonucu Oluşan Maya

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avrupa’da elektrik krizi: Almanya’da fiyatlar sekiz kat yükseldi
Hırvatistan, 91 milyon dolara Bayraktar TB2 satın aldı
Google Pixel 9a’nın özellikleri ve fiyatı ortaya çıktı
Bağışıklığı güçlendirmek ve genç kalmak için: Siyah pirinç
20’lik diş ağrısı uykularınızı bölüyorsa mutlaka bunu deneyin!
Bunları yaparak Ramazan’a vücudunuzu hazırlayın!
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |