Ev yapımı turşularda beyaz tabaka neden olur?

Ev üretimi turşular sofraların vazgeçilmezi olsa da, vakit zaman karşılaşılan beyaz katman oluşumu merak ve tasa yaratabiliyor. Turşunun üzerini kaplayan bu beyazlık çoklukla küf mü yoksa zararsız bir maya mı, ayırt etmek sıkıntı olabiliyor. Bu durumun temelinde çoğunlukla fermantasyon şartları, hijyen eksikliği yahut hava ile temas yer alır. Lakin yanlışsız sistemlerle bu beyazlanmayı önlemek mümkün.

TURŞUNUN ÜZERİ NEDEN BEYAZLAR?

Turşunun üzerinin beyazlaması çoklukla şu nedenlerle meydana gelir:

1. Fermantasyon Sonucu Oluşan Maya

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

A101 marketler Marshall kablosuz kulaklık ve Baseus ekranlı powerbank satıyor
Net sıfır hedefi için “sadece” 78 trilyon dolar gerekiyor
Bulaşık makineniz eskisi gibi yıkamıyorsa bu 8 hataya dikkat!
OpenAI’da istifalar devam ediyor: Önemli bir güvenlik uzmanı ayrıldı
Cyberpunk 2077, “en iyi sürümüyle” Mac’lere geliyor
Aşırı bağımsızlık isteğinin sebebi nedir?
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |
betbigo giriş betbigo betkolik giriş zbahis zbahis starzbet güncel starzbet starzbet giriş ultrabet