Ev yapımı turşularda beyaz tabaka neden olur?

Ev üretimi turşular sofraların vazgeçilmezi olsa da, vakit zaman karşılaşılan beyaz katman oluşumu merak ve tasa yaratabiliyor. Turşunun üzerini kaplayan bu beyazlık çoklukla küf mü yoksa zararsız bir maya mı, ayırt etmek sıkıntı olabiliyor. Bu durumun temelinde çoğunlukla fermantasyon şartları, hijyen eksikliği yahut hava ile temas yer alır. Lakin yanlışsız sistemlerle bu beyazlanmayı önlemek mümkün.

TURŞUNUN ÜZERİ NEDEN BEYAZLAR?

Turşunun üzerinin beyazlaması çoklukla şu nedenlerle meydana gelir:

1. Fermantasyon Sonucu Oluşan Maya

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

PS Store’da “Kasım Tasarrufları” indirimleri başladı: Yüzde %75’e varan indirim
Optimizm ömür uzatıyor!
Hamilelikte bebeğinizi mutlu eden alışkanlıklar
Xiaomi 14 serisi Android 15 güncellemesi almaya başladı: İşte yenilikler
Türkiye’nin fiber internet altyapısı için dev iddia: Ortak altyapıya geçiliyor!
TSMC’den sonra Samsung da Çin’e 7nm ve altı çip satışını durduruyor
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |