Ev yapımı turşularda beyaz tabaka neden olur?

Ev üretimi turşular sofraların vazgeçilmezi olsa da, vakit zaman karşılaşılan beyaz katman oluşumu merak ve tasa yaratabiliyor. Turşunun üzerini kaplayan bu beyazlık çoklukla küf mü yoksa zararsız bir maya mı, ayırt etmek sıkıntı olabiliyor. Bu durumun temelinde çoğunlukla fermantasyon şartları, hijyen eksikliği yahut hava ile temas yer alır. Lakin yanlışsız sistemlerle bu beyazlanmayı önlemek mümkün.

TURŞUNUN ÜZERİ NEDEN BEYAZLAR?

Turşunun üzerinin beyazlaması çoklukla şu nedenlerle meydana gelir:

1. Fermantasyon Sonucu Oluşan Maya

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Siri “yanlışlıkla” özel konuşmaları kaydetti: Apple kullanıcılara ödeme yapacak
Çiğ sütün içindeki gizli tehlikeler! Bunları bilmeden tüketmeyin…
Kerevizi masanızdan eksik etmeyin! Faydalarına inanamayacaksınız…
NASA, insanlı Ay görevinde iniş bölgelerini belirledi
Kanada, TikTok’un faaliyetlerini yasakladı
ChatGPT Windows uygulaması web kamera desteğiyle güncellendi
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |