Nesilden nesile aktarılıyor: Zeytinyağlı sarma

Yaprak sarma, Türk sofralarının baş tacı, bayramların, davetlerin vazgeçilmez lezzetidir. Fakat sahiden lezzetli bir yaprak sarma yapmak ustalık ister. Pirinçlerin canlı kalmaması, iç harcın istikrarlı baharatlandırılması ve sarmaların pişerken dağılmaması üzere ayrıntılar, bu klasik lezzetin muvaffakiyetini belirler. İşte adım adım eksiksiz bir zeytinyağlı yaprak sarma tanımı ve dikkat edilmesi gereken püf noktaları:

Detaylar:

  • Yaprak seçimi: Salamura asma yaprağı tercih edilmeli. Taze yaprak kullanılacaksa haşlanmalı.

  • İç harç: Soğan, pirinç, zeytinyağı, nane, karabiber, yeni bahar ve kuş üzümü üzere gereçler kullanılmalı.

  • Sarma süreci: Fazla sıkmadan ve eşit büyüklükte sarılmalı.

  • Pişirme: Üzerine porselen tabak kapatılmalı, düşük ısıda yavaşça pişirilmeli.

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Apple M4 Pro ve M4 Max tanıtıldı: “Dünyanın en hızlı CPU çekirdeği”
Siyah turpun az bilinen 10 faydası
Sam Altman, ChatGPT-5’in bu sene gelmeyeceğini açıkladı
HarmonyOS yüzde 15 pazar payına ulaştı, istikrarlı yükseliş sürüyor
Tatlı krizlerinin panzehiri: Doğru çikolata seçimi
Huawei’nin yeni amiral gemisi kamera özellikleriyle ön plana çıkacak
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |
betbigo giriş betbigo betkolik giriş zbahis zbahis starzbet güncel starzbet starzbet giriş ultrabet