Nesilden nesile aktarılıyor: Zeytinyağlı sarma

Yaprak sarma, Türk sofralarının baş tacı, bayramların, davetlerin vazgeçilmez lezzetidir. Fakat sahiden lezzetli bir yaprak sarma yapmak ustalık ister. Pirinçlerin canlı kalmaması, iç harcın istikrarlı baharatlandırılması ve sarmaların pişerken dağılmaması üzere ayrıntılar, bu klasik lezzetin muvaffakiyetini belirler. İşte adım adım eksiksiz bir zeytinyağlı yaprak sarma tanımı ve dikkat edilmesi gereken püf noktaları:

Detaylar:

  • Yaprak seçimi: Salamura asma yaprağı tercih edilmeli. Taze yaprak kullanılacaksa haşlanmalı.

  • İç harç: Soğan, pirinç, zeytinyağı, nane, karabiber, yeni bahar ve kuş üzümü üzere gereçler kullanılmalı.

  • Sarma süreci: Fazla sıkmadan ve eşit büyüklükte sarılmalı.

  • Pişirme: Üzerine porselen tabak kapatılmalı, düşük ısıda yavaşça pişirilmeli.

İlginizi Çekebilir:Paris’te tuzak! Dolandırıldılar!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kilo vermek zihinde başlar!
A101 marketler Airpods 4, AirTag, Black+Decker ve Oral-B ürünleri satıyor
23 yıllık evlilikte ihanet ve şiddet iddiaları: Zeynep ve Jess Molho’nun boşanma çalkantısı
A101 marketlerde Toshiba ve JVC akıllı televizyonlar var
Huawei Mate 70 çıkış tarihi belli oldu: İşte beklenen özellikler
Karınca istilasıyla mücadelede en etkili 5 doğal yöntem
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |