Kokusu evi saracak: Pratik un helvası

Un helvası, geçmişten günümüze ulaşan en sade lakin en manalı tatlılardan biridir. Bilhassa mevlitlerde, kandillerde ya da özel günlerde yapılan bu tatlı, kıvamıyla ve kokusuyla herkesi büyüler. Lakin helvanın topaklanmaması ve ülkü kıvamda olması için birtakım inceliklere dikkat etmek gerekir.

Detaylar:

  • Malzemeler: Tereyağı, un, su/şeker karışımı. Birtakım tanımlarda süt de tercih edilebilir.

  • Kavurma müddeti: Unun rengi yoğunlaşana kadar sabırla kavrulmalı.

  • Şerbet sıcaklığı: Şerbet soğuk, helva sıcak olmalı.

  • Sürekli karıştırma: Topaklanmaması için karıştırmaya orta verilmemeli.

Bu adımlara uyarak siz de şahane bir helva kavurabilirsiniz! Afiyet olsun!

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Saç dökülmesini azaltıyor, cildi temizliyor: Biberiye suyunun gizli gücü
Bilim insanları, 6G’nin erkek üreme sağlığına zarar verebileceğini tespit etti
Zamansız şıklığın formülü
Samsung Galaxy S25 serisinin bütün renk seçenekleri ortaya çıktı: Seçenekler artıyor
Doğal şifa mercanköşk: Hangi sorunlara çözüm sunuyor?
Epic Games’te bu haftanın ücretsiz oyunları erişime açıldı
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |