Kokusu evi saracak: Pratik un helvası

Un helvası, geçmişten günümüze ulaşan en sade lakin en manalı tatlılardan biridir. Bilhassa mevlitlerde, kandillerde ya da özel günlerde yapılan bu tatlı, kıvamıyla ve kokusuyla herkesi büyüler. Lakin helvanın topaklanmaması ve ülkü kıvamda olması için birtakım inceliklere dikkat etmek gerekir.

Detaylar:

  • Malzemeler: Tereyağı, un, su/şeker karışımı. Birtakım tanımlarda süt de tercih edilebilir.

  • Kavurma müddeti: Unun rengi yoğunlaşana kadar sabırla kavrulmalı.

  • Şerbet sıcaklığı: Şerbet soğuk, helva sıcak olmalı.

  • Sürekli karıştırma: Topaklanmaması için karıştırmaya orta verilmemeli.

Bu adımlara uyarak siz de şahane bir helva kavurabilirsiniz! Afiyet olsun!

İlginizi Çekebilir:Paris’te tuzak! Dolandırıldılar!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Doğadan gelen mucize! Biberiye
LVBEL C5 şarkısını eleştiren ünlü isimlere sert yanıt verdi: ‘Onlar havlar’
Sağlıklı ilişkinin temeli nedir?
Archer Aviation, hava taksileri için bir büyük anlaşmaya daha imza attı
Truecaller son çeyrekte 42 milyon dolar gelir elde etti, kurucular görevi bıraktı
Evinizdeki Airfryer casusluk yapıyor olabilir
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |