Kokusu evi saracak: Pratik un helvası

Un helvası, geçmişten günümüze ulaşan en sade lakin en manalı tatlılardan biridir. Bilhassa mevlitlerde, kandillerde ya da özel günlerde yapılan bu tatlı, kıvamıyla ve kokusuyla herkesi büyüler. Lakin helvanın topaklanmaması ve ülkü kıvamda olması için birtakım inceliklere dikkat etmek gerekir.

Detaylar:

  • Malzemeler: Tereyağı, un, su/şeker karışımı. Birtakım tanımlarda süt de tercih edilebilir.

  • Kavurma müddeti: Unun rengi yoğunlaşana kadar sabırla kavrulmalı.

  • Şerbet sıcaklığı: Şerbet soğuk, helva sıcak olmalı.

  • Sürekli karıştırma: Topaklanmaması için karıştırmaya orta verilmemeli.

Bu adımlara uyarak siz de şahane bir helva kavurabilirsiniz! Afiyet olsun!

İlginizi Çekebilir:Gıdaları bozulmadan saklamanın en kolay yolu: Salamura

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

WhatsApp betayı yükleyenler yeşil ekranla karşılaştı!
Merakla beklenen PlayStation 5 Pro Türkiye fiyatı ortaya çıktı
Samsung’un katlanabilir telefon stratejisi yakında değişebilir
Sessiz katil: Trans yağların vücuda verdiği büyük zararlar!
Yaş aldıkça beyin sağlığını korumanın yolları
Mandalina kabuklarını sakın atmayın! Bağışıklığı güçlendiren mucize!
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |

fqq sahabet