Kokusu evi saracak: Pratik un helvası

Un helvası, geçmişten günümüze ulaşan en sade lakin en manalı tatlılardan biridir. Bilhassa mevlitlerde, kandillerde ya da özel günlerde yapılan bu tatlı, kıvamıyla ve kokusuyla herkesi büyüler. Lakin helvanın topaklanmaması ve ülkü kıvamda olması için birtakım inceliklere dikkat etmek gerekir.

Detaylar:

  • Malzemeler: Tereyağı, un, su/şeker karışımı. Birtakım tanımlarda süt de tercih edilebilir.

  • Kavurma müddeti: Unun rengi yoğunlaşana kadar sabırla kavrulmalı.

  • Şerbet sıcaklığı: Şerbet soğuk, helva sıcak olmalı.

  • Sürekli karıştırma: Topaklanmaması için karıştırmaya orta verilmemeli.

Bu adımlara uyarak siz de şahane bir helva kavurabilirsiniz! Afiyet olsun!

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İşte Çinlilerin benzersiz yeni oyuncağı: Fiyatı 280 bin dolar!
Hamile olabilirsiniz ama henüz bilmiyor musunuz? Gözden kaçırmamanız gereken 16 belirti
Esmer bulgurdan köftelik bulgura: Tarifinize uygun bulgur seçimi nasıl yapılır?
F/P canavarı OnePlus 13 tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı
Şifa dolu lezzet: Yoğurtlu yuvalama çorbası
Hayatınızı değiştirmenin zamanı geldi! Kaliteli yaşam için bu 5 altın kuralı günlük yaşamınıza entegre edin!
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |