Sadece su yetmez: Meyve ve sebzeler nasıl yıkanmalı?

Tarımda randımanı artırmak gayesiyle kullanılan zirai ilaçlar, tüketiciye ulaşmadan evvel meyve ve sebzelerin üzerinde kalıntı bırakabilir. Gözle görünmeyen bu kalıntılar yıkamakla geçmeyebilir. Fakat meskende doğal gereçlerle uygulanabilecek kimi tesirli sistemler sayesinde bu kalıntıların büyük bir kısmı temizlenebilir. İşte sağlıklı bir mutfak için bilmeniz gerekenler.

Zirai İlaç Kalıntılarını Temizlemenin Yolları

1. Sirkeli Su Yöntemi

  • 1 litre suya 1 çay bardağı doğal sirke ekleyin.

  • Meyve ve zerzevatları bu suda 10-15 dakika bekletin.

  • Ardından bol suyla durulayın.

  • Özellikle marul, üzüm, domates üzere hassas eserler için ülküdür.

2. Karbonatlı Su Yöntemi

  • 1 litre suya 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyin.

  • Sebzeleri bu karışımda 10 dakika bekletin.

  • Özellikle elma, armut üzere yüzeyi parlak meyvelerde tesirli sonuç verir.

3. Limonlu Su Yöntemi

  • Limon suyu da sirke kadar tesirli bir dezenfektandır.

  • 1 litre suya yarım limonun suyunu sıkıp karıştırın.

  • Meyve ve zerzevatları bu suda 5-10 dakika bekletin.

4. Fırçalama Tekniği

  • Patates, havuç üzere sert kabuklu eserlerde zerzevat fırçası kullanın.

  • Akan su altında hafif bastırarak temizleyin.

Neye Dikkat Edilmeli?

  • Sirke ve karbonatlı sular karıştırılmamalıdır. Başka farklı usullerle uygulanmalıdır.

  • Tüm formüllerde son durulama pak içme suyu ile yapılmalıdır.

  • Kabuklu meyveler dahil, her eser yıkanmalıdır; çünkü kalıntılar elde de bulaşabilir.

İlginizi Çekebilir:Paris’te tuzak! Dolandırıldılar!
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nvidia’nın yeni GeForce RTX 50 tasarımı sızdı: İşte görüntüler
iPhone 17 Slim beklendiği kadar ince olmayabilir: İşte sebebi
İrem Derici’den eski sevgilileri için ağır itiraf!
Samsung Galaxy A06 5G Geekbench’te ortaya çıktı: İşlemcisiyle fark yaratacak
Gözlük camlarının buharlanmasını önlemek için 7 yöntem!
Samsung Galaxy S25 Ultra’nın Geekbench performansı sızdırıldı
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |