Çay saatine ince dokunuş! Midye poğaça

Midye poğaça, ismini midye biçiminde kat kat açılan imgesinden alan ve damakları şenlendiren bir hamur işi. Bu poğaça, hem görünümüyle sofralara şıklık katarken hem de içi dolu dolu enfes lezzetiyle kendine hayran bırakıyor.

Üstelik imali düşünüldüğü kadar sıkıntı değil! Hamurun incecik açılması ve kat kat yapılması sayesinde ağızda dağılan bir doku elde edilir. Kıymalı, peynirli, patatesli ya da sebzeli iç harçlarla hazırlayabileceğiniz midye poğaçanın püf noktalarıyla adım adım tanımını bulabileceğiniz bu rehber, lezzet düşkünlerinin favorisi olmaya aday!

Malzemeler

Hamuru İçin:

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

1 paket yaş maya (veya 1 paket instant maya)

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

6 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İç Harcı İçin:

Tercihe nazaran kıymalı, peynirli, patatesli ya da sebzeli harç

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı

Susam ya da çörekotu

Püf Noktaları

Maya Hazırlığı: Ilık süt, şeker ve yaş mayayı geniş bir kabın içinde karıştırarak mayanın etkinleşmesini sağlayın. 5-10 dakika kadar kabarmasını bekleyin.

Hamur Yoğurma: Maya karışımına sıvı yağı, tuzu ekleyip karıştırın. Akabinde denetimli bir biçimde un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun yumuşak olması, midye poğaçanın katlarının daha hoş açılmasını sağlar.

Dinlendirme: Hamuru oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Bu süreç hamurun kabarmasını ve daha lezzetli olmasını sağlar.

Kat Kat Açma: Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparın. Her parçayı incecik açarak yağlayın ve rulo formunda sarın. Akabinde ruloyu yavaşça burarak midye biçimini verin.

İç Harcı Ekleyin: Hamurun içine seçtiğiniz iç harcı koyun ve uçları birleştirip kapatın. Hamurun her katı açıldıkça poğaçalar midye halini alacaktır.

Üzeri İçin Hazırlık: Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve dilediğiniz üzere susam yahut çörekotu serpiştirin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Servis ve Sunum: Poğaçalar fırından çıkınca biraz soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Ağızda dağılan kıvamı ve enfes imajıyla çay saatlerinde mükemmel bir alternatif sunar.

İpuçları

Hamurun Yumuşaklığı: Hamurun yumuşak olması, poğaçaların daha kabarık ve yumuşak olmasını sağlar.

Maya Müddeti: Mayalanma müddetini kısa tutmamak, hamurun gereğince kabarması ve lezzetli bir kıvam kazanması için kıymetlidir.

İç Harcın Kuru Olması: Poğaçaların içine koyacağınız harcın fazla ıslak olmaması, hamurun yumuşamasını önler.

İlginizi Çekebilir:Gıdaları bozulmadan saklamanın en kolay yolu: Salamura
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Retinolün cilde faydaları ve riskleri nelerdir?
Aşk mı, alışkanlık mı? Bir erkeğin gerçekten sevdiğini gösteren işaretler!
Kedi sahiplenmeden önce bunlara dikkat edin!
Karın ağrısı, mide bulantısı… Sütü sindiremediğinizi gösteren 6 işaret!
Modern ve zamansız 20 kız çocuk ismi
iOS 18.2 güncellemesi 9 Aralık’ta yayınlanabilir
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2024 |

fqq sahabet