Ev yapımı turşularda beyaz tabaka neden olur?


Ev üretimi turşular sofraların vazgeçilmezi olsa da, vakit zaman karşılaşılan beyaz katman oluşumu merak ve tasa yaratabiliyor. Turşunun üzerini kaplayan bu beyazlık çoklukla küf mü yoksa zararsız bir maya mı, ayırt etmek sıkıntı olabiliyor. Bu durumun temelinde çoğunlukla fermantasyon şartları, hijyen eksikliği yahut hava ile temas yer alır. Lakin yanlışsız sistemlerle bu beyazlanmayı önlemek mümkün.
TURŞUNUN ÜZERİ NEDEN BEYAZLAR?
Turşunun üzerinin beyazlaması çoklukla şu nedenlerle meydana gelir:
1. Fermantasyon Sonucu Oluşan Maya
-
Zararsız bir maya tipidir.
-
Genellikle düşük tuz oranı yahut oda sıcaklığında uzun müddet bekletilen turşularda oluşur.
-
Görünüm: İnce