Ev yapımı turşularda beyaz tabaka neden olur?

Ev üretimi turşular sofraların vazgeçilmezi olsa da, vakit zaman karşılaşılan beyaz katman oluşumu merak ve tasa yaratabiliyor. Turşunun üzerini kaplayan bu beyazlık çoklukla küf mü yoksa zararsız bir maya mı, ayırt etmek sıkıntı olabiliyor. Bu durumun temelinde çoğunlukla fermantasyon şartları, hijyen eksikliği yahut hava ile temas yer alır. Lakin yanlışsız sistemlerle bu beyazlanmayı önlemek mümkün.

TURŞUNUN ÜZERİ NEDEN BEYAZLAR?

Turşunun üzerinin beyazlaması çoklukla şu nedenlerle meydana gelir:

1. Fermantasyon Sonucu Oluşan Maya

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kayseri’nin en özel tatlısı: Nevzine
Eğer çalışan bir ebeveynseniz çocuğunuzla daha derin bağ kurmanız için 10 tavsiye!
Samsung Galaxy A26’nın tasarımı ve özellikleri ortaya çıktı: Yeni kamera tasarımıyla geliyor
Xiaomi’nin yeni router modeli büyük evler ve iş yerleri için ideal olabilir
Call of Duty stüdyosu Sledgehammer Games, yeni Halo oyunu üzerinde çalışıyor olabilir
Deniz Akkaya sağlık raporunu paylaştı!
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |