Ev yapımı turşularda beyaz tabaka neden olur?

Ev üretimi turşular sofraların vazgeçilmezi olsa da, vakit zaman karşılaşılan beyaz katman oluşumu merak ve tasa yaratabiliyor. Turşunun üzerini kaplayan bu beyazlık çoklukla küf mü yoksa zararsız bir maya mı, ayırt etmek sıkıntı olabiliyor. Bu durumun temelinde çoğunlukla fermantasyon şartları, hijyen eksikliği yahut hava ile temas yer alır. Lakin yanlışsız sistemlerle bu beyazlanmayı önlemek mümkün.

TURŞUNUN ÜZERİ NEDEN BEYAZLAR?

Turşunun üzerinin beyazlaması çoklukla şu nedenlerle meydana gelir:

1. Fermantasyon Sonucu Oluşan Maya

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İlişkilerde toksiklikten nasıl kurtulunur?
Jilet ve Peelinge Veda: Bu Tuz Batık Kılları Söküp Atıyor!
iQOO 13’ün tamiri için parça fiyatları açıklandı
Kışın hastalıklardan korunmak için ne yenmeli?
Sebze sevmeyenler bile bayılacak! Karnabahar pane tarifi
Microsoft, Windows 10 için ekstra bir yıllık desteğe 30 dolar talep ediyor
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |
betbigo giriş betbigo betkolik giriş zbahis zbahis starzbet güncel starzbet starzbet giriş ultrabet