Ev yapımı turşularda beyaz tabaka neden olur?

Ev üretimi turşular sofraların vazgeçilmezi olsa da, vakit zaman karşılaşılan beyaz katman oluşumu merak ve tasa yaratabiliyor. Turşunun üzerini kaplayan bu beyazlık çoklukla küf mü yoksa zararsız bir maya mı, ayırt etmek sıkıntı olabiliyor. Bu durumun temelinde çoğunlukla fermantasyon şartları, hijyen eksikliği yahut hava ile temas yer alır. Lakin yanlışsız sistemlerle bu beyazlanmayı önlemek mümkün.

TURŞUNUN ÜZERİ NEDEN BEYAZLAR?

Turşunun üzerinin beyazlaması çoklukla şu nedenlerle meydana gelir:

1. Fermantasyon Sonucu Oluşan Maya

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Uyku felcinin bilinmeyen yüzü: Karabasan
Samsung Galaxy Z Flip 7 FE doğrulanmış olabilir
Qualcomm gelirleri beklentileri aştı: Bu yıl rekor gelebilir
Samsung One UI 7.0 beta için tarih verildi: Hangi telefonlara geliyor?
Intel, kendine olan güvenini kaybetti! TSMC’deki siparişlerini artırıyor
Epic Games’in 16. ve son ücretsiz oyunu belli oldu: 2-9 Ocak
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |