Ev yapımı turşularda beyaz tabaka neden olur?

Ev üretimi turşular sofraların vazgeçilmezi olsa da, vakit zaman karşılaşılan beyaz katman oluşumu merak ve tasa yaratabiliyor. Turşunun üzerini kaplayan bu beyazlık çoklukla küf mü yoksa zararsız bir maya mı, ayırt etmek sıkıntı olabiliyor. Bu durumun temelinde çoğunlukla fermantasyon şartları, hijyen eksikliği yahut hava ile temas yer alır. Lakin yanlışsız sistemlerle bu beyazlanmayı önlemek mümkün.

TURŞUNUN ÜZERİ NEDEN BEYAZLAR?

Turşunun üzerinin beyazlaması çoklukla şu nedenlerle meydana gelir:

1. Fermantasyon Sonucu Oluşan Maya

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

M4 işlemcili yeni Mac’ler Apple’ın es geçtiği bir eksiklikle geliyor!
Bağırsaklarınızı yeniden canlandırın! Karnıyarık otu
Intel, paket içi bellek teknolojisini terk ediyor: İşte sebebi
Bebek gelişiminde müzik: Hangi şarkılar daha faydalı?
İki ayda 15 kilo veren Onur Büyüktopçu’nun sırrı!
Mis gibi kokar! Elma reçeli
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |