Ev yapımı turşularda beyaz tabaka neden olur?

Ev üretimi turşular sofraların vazgeçilmezi olsa da, vakit zaman karşılaşılan beyaz katman oluşumu merak ve tasa yaratabiliyor. Turşunun üzerini kaplayan bu beyazlık çoklukla küf mü yoksa zararsız bir maya mı, ayırt etmek sıkıntı olabiliyor. Bu durumun temelinde çoğunlukla fermantasyon şartları, hijyen eksikliği yahut hava ile temas yer alır. Lakin yanlışsız sistemlerle bu beyazlanmayı önlemek mümkün.

TURŞUNUN ÜZERİ NEDEN BEYAZLAR?

Turşunun üzerinin beyazlaması çoklukla şu nedenlerle meydana gelir:

1. Fermantasyon Sonucu Oluşan Maya

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Windows 11 için Android uygulama desteği geri dönüyor
Misafirlerinize özel lezzet: Ballı peynirli kadayıf sarma
Lokum gibi et, mis gibi pilav! Acem pilavı tarifi
Soğan Kürü Neden Bu Kadar Popüler Oldu?
Tek tencerede, tam lezzet! Tavuk kapama
Sokak lezzetinden sofranıza: Ev yapımı midye dolma
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |