Ev yapımı turşularda beyaz tabaka neden olur?

Ev üretimi turşular sofraların vazgeçilmezi olsa da, vakit zaman karşılaşılan beyaz katman oluşumu merak ve tasa yaratabiliyor. Turşunun üzerini kaplayan bu beyazlık çoklukla küf mü yoksa zararsız bir maya mı, ayırt etmek sıkıntı olabiliyor. Bu durumun temelinde çoğunlukla fermantasyon şartları, hijyen eksikliği yahut hava ile temas yer alır. Lakin yanlışsız sistemlerle bu beyazlanmayı önlemek mümkün.

TURŞUNUN ÜZERİ NEDEN BEYAZLAR?

Turşunun üzerinin beyazlaması çoklukla şu nedenlerle meydana gelir:

1. Fermantasyon Sonucu Oluşan Maya

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Game Science açıkladı: Black Myth Wukong, neden Xbox’ta yok?
Her vücut tipine özel giyinme tüyoları!
Şabekeye bağlı elektrikli araçlar, Avrupa’da yılda 22 milyar euro tasarruf sağlayabilir
HarmonyOS yüzde 15 pazar payına ulaştı, istikrarlı yükseliş sürüyor
OpenAI, milyonlarca dolara “Chat.com” alan adını satın aldı
Gün içinde rahatlayabileceğiniz küçük anları keşfedin!
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |