Fas mutfağının en sevilen lezzeti: Pastilla

Fas mutfağının en özel tanımlarından biri olan “Pastilla,” adeta lezzet dolu bir kıssa anlatıyor. Hamur işine meraklı olanların ilgisini çeken bu yemek, çıtır çıtır hamur katmanları ortasında tavuk ya da güvercin eti, badem ve tarçın üzere farklı tatları bir ortaya getirir.

Pastilla, tatlı ve tuzlunun kusursuz ahengiyle Fas’ın varlıklı mutfak kültürünü sofralarınıza taşır. Klâsik olarak bayram sofralarında ve özel günlerde servis edilen Pastilla, hem görünümüyle hem de eşsiz tadıyla göz doldurur.

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

1.5 trilyon dolarlık ütopya: NEOM projesi neleri amaçlıyor?
Apple akıllı gözlüklerle ilgili çalışmalara başladı
Aşırı konuşmanın arkasında derin sebepler yatıyor olabilir!
Soğan kokusu kabus olmasın! Ağızda kalan kokuyu yok eden 6 ipucu
Eklem sağlığınızı destekleyen besinler
Yapay zeka doymuyor: Nvidia’dan SK Hynix’e HBM4 baskısı
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2024 |