Fırında tereyağlı muzlu milföy

Canınız tatlı çekiyor lakin tanım yapmayla uğraşmak istemiyorsanız bu pratik tanımımız tam da size göre!

Malzemeler

  • 4 adet milföy
  • 2 adet muz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker

Pişireceğim tepsimi alıyorum ve küçük ölçülerde ayarladığım tereyağı dört farklı noktaya yerleştiriyorum. Yağların üzerine bir ölçü şeker döküyorum ve üstlerine dilimlediğim muzları yerleştiriyorum. Muzların üzerine tekrar az ölçüde şeker serpiyorum ve en son milföy hamurlarını üzerlerine yerleştiriyorum. Milföyleri koyduktan sonra kenarlardan hamuru bastırıyorum ve hamurun sabitlenmesini sağlıyorum.

En son hamurların üzerine isteğe bağlı olarak süt sürüyorum ve bu halde hazırladığım tanımımı fırına yerleştiriyorum. 20 dakika pişirdikten sonra meyveli tarafı üste gelecek halde dondurma ile servise hazırlıyorum. Nefis tatlım hazır.

Afiyet olsun!

Detaylar görüntüde…

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kışın cildiniz kuruyorsa bunu yapın…
Amazon Türkiye’den bazı Stanley termoslar için “iade edin” çağrısı
Vivo’nun yeni amiral gemisi, global pazar için geri sayıma geçti
400 bin aboneli internet servis sağlayıcısı Millenicom satıldı!
F-16 savaş uçaklarına 3D boyutlu uzamsal ses geliyor
Apple, 13 yıl sonra Final Cut Pro’yu yeniledi: İşte gelen yeni özellikler
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |