Hem pratik hem görkemli: Köstebek pasta

Köstebek pasta, yumuşacık keki ve bol kremalı dolgusuyla özel günlerin ve çay saatlerinin en sevilen tatlılarından biridir. Farklı sunumu ve göz alıcı görünümü ile adeta bir pastacılık şaheseri olan bu tatlı, içindeki muz dilimleri ve kakaolu kek kırıntılarıyla klasik pastalardan ayrılır.

Yapılışı düşündüğünüzden çok daha kolay olan köstebek pasta, hem imajıyla hem de lezzetiyle konuklarınızı etkileyecek, meskeninizde tatlı bir şölen yaratacaktır. Bu tarifle, meskeninizde çarçabuk köstebek pasta yapabilir, sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet sunabilirsiniz.

Malzemeler

Kek İçin:

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

3 yemek kaşığı kakao

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Krema İçin:

2,5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

4 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

1 paket krem şanti (soğuduktan sonra eklemek için)

Dolgu ve Üst Kısmı İçin:

2 adet muz

Kek kırıntıları

Köstebek Pasta Yapılışı

Kek Hazırlığı:

Fırını 180 dereceye ısıtın. Yumurta ve şekeri, şeker büsbütün eriyene ve karışım kabarana kadar çırpın.

Sıvı yağ ve sütü ekleyip, çırpmaya devam edin.

Kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ek edin ve düşük evrede çırpın.

Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış yuvarlak bir kek kalıbına dökün ve evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Kekin piştiğinden emin olduktan sonra soğumaya bırakın.

Krema İmali:

Tencereye süt, un, nişasta ve şekeri ekleyerek karıştırarak orta ateşte pişirin. Yoğunlaşmaya başlayınca ocaktan alın ve vanilyayı ekleyin.

Krema soğuduktan sonra, krem şantiyi ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Keki Hazırlama ve Montaj:

Soğuyan keki ortadan ikiye kesmeden yalnızca üst kısmını kaşıkla çukur olacak formda oyun. Bu süreci yaparken çıkarılan kek kırıntılarını bir kenarda biriktirin.

Çukur olan kekin içine dilimlenmiş muzları yerleştirin ve üzerine hazırladığınız kremayı dökerek düzgün bir biçimde yayın.

Köstebek Pasta Görünümü Verme:

Ayırdığınız kek kırıntılarını kremanın üstüne serpiştirerek köstebek pasta görünümü verin. Pastayı buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları ve İpuçları

Keki Elerken Dikkat: Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek eklemek kekin pürüzsüz bir yapıya sahip olmasını sağlar ve kabarmasına yardımcı olur.

Soğutma Müddeti: Kremanın büsbütün soğumasını bekleyin ve krem şantiyi ekleyerek pürüzsüz kıvamı yakalayın. Ayrıyeten, pastayı buzdolabında dinlendirerek lezzetlerin birbirine daha uygun geçmesini sağlayabilirsiniz.

Muz Alternatifi: Farklı bir aroma istiyorsanız, muz yerine çilek yahut kivi de kullanabilirsiniz.

Alternatifler

Fındık yahut Ceviz Kırıntıları: Kek kırıntıları ile birlikte fındık yahut ceviz ekleyerek pastaya çıtır bir doku katabilirsiniz.

Çikolata Modülleri: Krema içerisine yahut üst katmana çikolata modülleri ekleyerek çikolatalı bir tat yakalayabilirsiniz.

Renkli Pasta Görünümü: Çocuklar için hazırlıyorsanız, renkli şekerlemeler yahut meyve dilimleri ile pastanın görünümünü renklendirebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:Hazar Ergüçlü ve Efe Çelik’in mutlu anları!
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Apple Vision Pro talebi beklentilerin altında kaldı, üretime ara verildi!
Bir tabak yemek yetmeyecek! Özel kremalı kedidilli pasta
Ölüm korkusunu yenmenin 5 etkili yolu!
Emülatör nedir, ne işe yarar? En iyi Android emülatör programları
Japonya, çip üretimi için 65 milyar dolarlık dev teşvik planlıyor
Kahvaltı ve çay saatine yakışır: Acılı ekmek
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2024 |