Kokusu evi saracak: Pratik un helvası

Un helvası, geçmişten günümüze ulaşan en sade lakin en manalı tatlılardan biridir. Bilhassa mevlitlerde, kandillerde ya da özel günlerde yapılan bu tatlı, kıvamıyla ve kokusuyla herkesi büyüler. Lakin helvanın topaklanmaması ve ülkü kıvamda olması için birtakım inceliklere dikkat etmek gerekir.

Detaylar:

  • Malzemeler: Tereyağı, un, su/şeker karışımı. Birtakım tanımlarda süt de tercih edilebilir.

  • Kavurma müddeti: Unun rengi yoğunlaşana kadar sabırla kavrulmalı.

  • Şerbet sıcaklığı: Şerbet soğuk, helva sıcak olmalı.

  • Sürekli karıştırma: Topaklanmaması için karıştırmaya orta verilmemeli.

Bu adımlara uyarak siz de şahane bir helva kavurabilirsiniz! Afiyet olsun!

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

One UI 7’nin beta sürümü düşünülenden daha çok hata içeriyor olabilir
iOS 18.1’in yeni özelliği güvenlik güçlerinin iPhone’a erişmesini zorlaştırıyor
Kerimcan Durmaz’dan evlilik vaadiyle dolandırma iddiasına cevap!
Aziz Yıldırım’ın şirketi DEARSAN ile ASELSAN arasında dev anlaşma
Kanada, TikTok’un faaliyetlerini yasakladı
Hülya Koçyiğit’ten Filiz Akın hakkında iyi haber geldi!
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |