Kokusu evi saracak: Pratik un helvası

Un helvası, geçmişten günümüze ulaşan en sade lakin en manalı tatlılardan biridir. Bilhassa mevlitlerde, kandillerde ya da özel günlerde yapılan bu tatlı, kıvamıyla ve kokusuyla herkesi büyüler. Lakin helvanın topaklanmaması ve ülkü kıvamda olması için birtakım inceliklere dikkat etmek gerekir.

Detaylar:

  • Malzemeler: Tereyağı, un, su/şeker karışımı. Birtakım tanımlarda süt de tercih edilebilir.

  • Kavurma müddeti: Unun rengi yoğunlaşana kadar sabırla kavrulmalı.

  • Şerbet sıcaklığı: Şerbet soğuk, helva sıcak olmalı.

  • Sürekli karıştırma: Topaklanmaması için karıştırmaya orta verilmemeli.

Bu adımlara uyarak siz de şahane bir helva kavurabilirsiniz! Afiyet olsun!

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

ŞOK marketler Android projeksiyon cihazı ve 3D yazıcı satıyor
Yeni AB düzenlemesi: Google, siyasi reklam yayınlamayı durduruyor
Call of Duty Black Ops 6 – inceleme: Her şeye rağmen yine iyi
Buzdolabı kokusunu anında yok eden doğal yöntemler!
Hayatı daha anlamlı kılın: Ölüm korkusunu aşmanın yolları
Avustralya, 70 GW kapasiteli dünyanın en büyük yenilenebilir enerji merkezini kuracak: Ülke büyüklüğünde!
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |