Misafirler bayılacak! 5 dakikada çıtır mantı


Hem şık hem pratik hem de nefis bir tarifle geldik! Canı mantı çekenler fakat ayrıntılarla uğraşmak istemeyenler, bu tanım vazgeçilmeziniz olacak!
Malzemeler
- 300 gram kıyma
- 3 adet yufka
- 1 küçük rendelenmiş soğan
- tuz
- karabiber
Sosu için
- 1 bardak maden suyu
- 1 bardak yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
Yufkayı hoş bir halde açıyorum, üzerine sos sürüp, katlıyorum. Kıymalı iç malzemeyi yerleştirip yufkayı sarıyorum. Gördüğünüz formda sardıktan sonra kesiyorum. Keserken kıymalardan ötürü kesimde sorun olursa kestikten sonra kenarlardan taşan kıymaları düzeltebilirsiniz.
Hazırladığım yufkaları tepsiye dizip, üzerlerine de kalan sosu sürüp, 180 derecede fırında kızarana kadar pişiriyorum. Servis ederken yoğurt ve yağ ile servis edebilirsiniz! Nefis tanımım hazır!
Afiyet olsun!
Detaylar görüntüde…