Misafirler bayılacak! 5 dakikada çıtır mantı

Hem şık hem pratik hem de nefis bir tarifle geldik! Canı mantı çekenler fakat ayrıntılarla uğraşmak istemeyenler, bu tanım vazgeçilmeziniz olacak!

Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 3 adet yufka
  • 1 küçük rendelenmiş soğan
  • tuz
  • karabiber

Sosu için

  • 1 bardak maden suyu
  • 1 bardak yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke

Yufkayı hoş bir halde açıyorum, üzerine sos sürüp, katlıyorum. Kıymalı iç malzemeyi yerleştirip yufkayı sarıyorum. Gördüğünüz formda sardıktan sonra kesiyorum. Keserken kıymalardan ötürü kesimde sorun olursa kestikten sonra kenarlardan taşan kıymaları düzeltebilirsiniz.

Hazırladığım yufkaları tepsiye dizip, üzerlerine de kalan sosu sürüp, 180 derecede fırında kızarana kadar pişiriyorum. Servis ederken yoğurt ve yağ ile servis edebilirsiniz! Nefis tanımım hazır!

Afiyet olsun!

Detaylar görüntüde…

İlginizi Çekebilir:Paris’te tuzak! Dolandırıldılar!
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Azerbaycan’ın en meşhur yemeği: Piti tarifi
Bulaşık makineniz eskisi gibi yıkamıyorsa bu 8 hataya dikkat!
Çocuğunuzun stresini görmezden gelmeyin!
Sütün taze mi bozuk mu olduğunu anlamanın 6 kolay yolu!
Kahvaltıda karnabahar tüketmenin vücuda etkisine inanamayacaksınız!
Su altında fotoğraf çeken amiral gemisi: Realme GT7 Pro tanıtıldı
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |