Nesilden nesile aktarılıyor: Zeytinyağlı sarma

Yaprak sarma, Türk sofralarının baş tacı, bayramların, davetlerin vazgeçilmez lezzetidir. Fakat sahiden lezzetli bir yaprak sarma yapmak ustalık ister. Pirinçlerin canlı kalmaması, iç harcın istikrarlı baharatlandırılması ve sarmaların pişerken dağılmaması üzere ayrıntılar, bu klasik lezzetin muvaffakiyetini belirler. İşte adım adım eksiksiz bir zeytinyağlı yaprak sarma tanımı ve dikkat edilmesi gereken püf noktaları:

Detaylar:

  • Yaprak seçimi: Salamura asma yaprağı tercih edilmeli. Taze yaprak kullanılacaksa haşlanmalı.

  • İç harç: Soğan, pirinç, zeytinyağı, nane, karabiber, yeni bahar ve kuş üzümü üzere gereçler kullanılmalı.

  • Sarma süreci: Fazla sıkmadan ve eşit büyüklükte sarılmalı.

  • Pişirme: Üzerine porselen tabak kapatılmalı, düşük ısıda yavaşça pişirilmeli.

İlginizi Çekebilir:Paris’te tuzak! Dolandırıldılar!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Farah Zeynep Abdullah ile Gökhan birlikte mi?
Medjool, Ajwa, Safavi… En lezzetli hurma çeşitleri hangileri?
Eğer çalışan bir ebeveynseniz çocuğunuzla daha derin bağ kurmanız için 10 tavsiye!
Bomba etkisi yaratır! İzmir bombası
Gerçekten güvenli mi? Kablosuz kulaklıkların bilinmeyen riskleri
Galatasaray bir ilke imza attı: Dijital bankacılık işine girdi
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |