Osmanlı mutfağından gelen efsane tarif: Bıldırcın dolması

Osmanlı mutfağı, varlıklı baharat kullanımı, etin eksiksiz pişirilme teknikleri ve iç harçlarla doldurulmuş dolma çeşitleriyle ünlüdür. Bıldırcın dolması da saray sofralarında sıklıkla tüketilen bir yemek olup, özel günlerde, ziyafetlerde ve padişah sofralarında yer alırdı. Küçük fakat lezzetli etiyle bıldırcın, gerçek tekniklerle hazırlandığında yumuşacık olur ve kusursuz bir tat sunar.

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

OpenAI’da istifalar devam ediyor: Önemli bir güvenlik uzmanı ayrıldı
Bulaşık makineniz eskisi gibi yıkamıyorsa bu 8 hataya dikkat!
RedMagic, 165W hızlı şarj destekli 20.000 mAh powerbank’i tanıttı
Tarih kokan lezzet: Muhterika
Bilgisayarda artı işareti nasıl yapılır? Klavyede artı eksi (±) yapma
Asus ROG Phone 9 Pro, ekran yenileme hızı rekoru kıracak
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |