Osmanlı mutfağından gelen efsane tarif: Bıldırcın dolması

Osmanlı mutfağı, varlıklı baharat kullanımı, etin eksiksiz pişirilme teknikleri ve iç harçlarla doldurulmuş dolma çeşitleriyle ünlüdür. Bıldırcın dolması da saray sofralarında sıklıkla tüketilen bir yemek olup, özel günlerde, ziyafetlerde ve padişah sofralarında yer alırdı. Küçük fakat lezzetli etiyle bıldırcın, gerçek tekniklerle hazırlandığında yumuşacık olur ve kusursuz bir tat sunar.

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Modern ve zamansız 20 kız çocuk ismi
Hem besleyici hem nefis! Balkabağı çorbası
Asosyal insanların ortak 7 özelliği!
Ayakkabılarınızı ilk günkü gibi parlatmanın 8 yolu!
Google, Pixel Tablet 2’nin üretkenlik özelliklerini güçlendiriyor
Xiaomi Smart Band 9 Pro rekor parlaklık seviyesi ile geliyor
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |