Osmanlı mutfağından gelen efsane tarif: Bıldırcın dolması

Osmanlı mutfağı, varlıklı baharat kullanımı, etin eksiksiz pişirilme teknikleri ve iç harçlarla doldurulmuş dolma çeşitleriyle ünlüdür. Bıldırcın dolması da saray sofralarında sıklıkla tüketilen bir yemek olup, özel günlerde, ziyafetlerde ve padişah sofralarında yer alırdı. Küçük fakat lezzetli etiyle bıldırcın, gerçek tekniklerle hazırlandığında yumuşacık olur ve kusursuz bir tat sunar.

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sıcacık ve nefis: Salçalı köfte
Yoğun hayatta ruhunuzu beslemenin yolu: Küçük anlarla büyük farklar yaratın!
RedMagic, 165W hızlı şarj destekli 20.000 mAh powerbank’i tanıttı
Android 15, işitme cihazını telefona bağlamayı kolaylaştıracak
Çıtır çıtır lezzet: Cezayir böreği
Beren Saat hamile mi?
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |