Osmanlı mutfağından gelen efsane tarif: Bıldırcın dolması

Osmanlı mutfağı, varlıklı baharat kullanımı, etin eksiksiz pişirilme teknikleri ve iç harçlarla doldurulmuş dolma çeşitleriyle ünlüdür. Bıldırcın dolması da saray sofralarında sıklıkla tüketilen bir yemek olup, özel günlerde, ziyafetlerde ve padişah sofralarında yer alırdı. Küçük fakat lezzetli etiyle bıldırcın, gerçek tekniklerle hazırlandığında yumuşacık olur ve kusursuz bir tat sunar.

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Suyunu içen hastalık nedir bilmiyor! Binbir derde deva…
Pastırma ve kaşarın mükemmel uyumu: Paçanga böreği
Veganların gözdesi: Aquafaba nedir, nerelerde kullanılır?
AOC, oyunseverler için yeni devasa monitörünü satışa sundu
Bir kere sık, gün boyu kok! Parfümün kalıcılığını zirveye çıkaracak 10 ipucu
Dışı çıtır, içi sulu et pişirmek için bu hataları yapmayın!
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |