Osmanlı mutfağından gelen efsane tarif: Bıldırcın dolması

Osmanlı mutfağı, varlıklı baharat kullanımı, etin eksiksiz pişirilme teknikleri ve iç harçlarla doldurulmuş dolma çeşitleriyle ünlüdür. Bıldırcın dolması da saray sofralarında sıklıkla tüketilen bir yemek olup, özel günlerde, ziyafetlerde ve padişah sofralarında yer alırdı. Küçük fakat lezzetli etiyle bıldırcın, gerçek tekniklerle hazırlandığında yumuşacık olur ve kusursuz bir tat sunar.

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İlişkinizde dengeyi kaybettiğinizin işaretleri
Banyonuzda bu bitkileri kullanın!
Sakız lekesi kabus olmasın! Sakızı çıkarmanın en etkili 5 yolu
Güne enerji katacak 8 alışkanlık
Portakalın cilde mucizevi etkileri!
Suyu böyle içerseniz yağ yakımını 2 kat artırabilirsiniz!
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |