Osmanlı mutfağından gelen efsane tarif: Bıldırcın dolması

Osmanlı mutfağı, varlıklı baharat kullanımı, etin eksiksiz pişirilme teknikleri ve iç harçlarla doldurulmuş dolma çeşitleriyle ünlüdür. Bıldırcın dolması da saray sofralarında sıklıkla tüketilen bir yemek olup, özel günlerde, ziyafetlerde ve padişah sofralarında yer alırdı. Küçük fakat lezzetli etiyle bıldırcın, gerçek tekniklerle hazırlandığında yumuşacık olur ve kusursuz bir tat sunar.

İlginizi Çekebilir:Paris’te tuzak! Dolandırıldılar!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeleri közlerken bunları yapıyorsanız lezzetten kaybediyorsunuz!
Apple, iPhone 18’de değişken diyafram açıklığına sahip kameraya geçebilir
Yoğurt ve tereyağıyla buluşan lezzet: Patates mantısı
Google’a dünyada var olandan daha fazla para cezası kesildi!
Windows 11, bilgisayarınızın ne kadar enerji tükettiğini gösterecek
iOS 18.1’in yeni özelliği güvenlik güçlerinin iPhone’a erişmesini zorlaştırıyor
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |