Osmanlı mutfağından gelen efsane tarif: Bıldırcın dolması

Osmanlı mutfağı, varlıklı baharat kullanımı, etin eksiksiz pişirilme teknikleri ve iç harçlarla doldurulmuş dolma çeşitleriyle ünlüdür. Bıldırcın dolması da saray sofralarında sıklıkla tüketilen bir yemek olup, özel günlerde, ziyafetlerde ve padişah sofralarında yer alırdı. Küçük fakat lezzetli etiyle bıldırcın, gerçek tekniklerle hazırlandığında yumuşacık olur ve kusursuz bir tat sunar.

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İlişkinizde dengeyi kaybettiğinizin işaretleri
Apple akıllı gözlüklerle ilgili çalışmalara başladı
GeForce RTX 5090 ve RTX 5080’in güç tüketimi ortaya çıktı
Android, yeni özelliğiyle zararlı uygulamaları anında tespit edecek
OnePlus, OxygenOS 15 ile birlikte çok ciddi bir adım atıyor
Samsung Galaxy S25 Slim doğrulanmış olabilir
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |