Osmanlı mutfağından gelen efsane tarif: Bıldırcın dolması

Osmanlı mutfağı, varlıklı baharat kullanımı, etin eksiksiz pişirilme teknikleri ve iç harçlarla doldurulmuş dolma çeşitleriyle ünlüdür. Bıldırcın dolması da saray sofralarında sıklıkla tüketilen bir yemek olup, özel günlerde, ziyafetlerde ve padişah sofralarında yer alırdı. Küçük fakat lezzetli etiyle bıldırcın, gerçek tekniklerle hazırlandığında yumuşacık olur ve kusursuz bir tat sunar.

İlginizi Çekebilir:Gıdaları bozulmadan saklamanın en kolay yolu: Salamura

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Epic Games’te bu haftanın ücretsiz oyunları erişime açıldı
Perşembe gününe en çok yakışan 15 şarkı! Ruh halinize göre seçin!
Samsung S25 serisi, Galaxy markasının sonu olabilir!
AMD durmuyor: İşlemci pazarında rekor paya ulaştı
Şekerlenmeyen, pürüzsüz ve mis kokulu çilek reçeli tarifi
Bebekler ve çocuklar için uyku eğitimi: Gece kesintisiz uyumanın sırları
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |

fqq sahabet