Osmanlı mutfağından gelen efsane tarif: Bıldırcın dolması

Osmanlı mutfağı, varlıklı baharat kullanımı, etin eksiksiz pişirilme teknikleri ve iç harçlarla doldurulmuş dolma çeşitleriyle ünlüdür. Bıldırcın dolması da saray sofralarında sıklıkla tüketilen bir yemek olup, özel günlerde, ziyafetlerde ve padişah sofralarında yer alırdı. Küçük fakat lezzetli etiyle bıldırcın, gerçek tekniklerle hazırlandığında yumuşacık olur ve kusursuz bir tat sunar.

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ülkeler yenilenebilir enerji hedeflerini arttırıyor: Peki yeterli mi?
Kendini ait hissetmeme: Monachopsis ile başa çıkmanın 5 Yolu
Samsung, Hindistan pazarındaki liderliğini büyük indirimlerle kutluyor
Ana de Armas ve Tom Cruise sevgili mi?
Kadınların en çok şikayet ettiği cilt sorunu
5 adımda çıtır peynir topları tarifi
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |