Osmanlı mutfağından gelen efsane tarif: Bıldırcın dolması

Osmanlı mutfağı, varlıklı baharat kullanımı, etin eksiksiz pişirilme teknikleri ve iç harçlarla doldurulmuş dolma çeşitleriyle ünlüdür. Bıldırcın dolması da saray sofralarında sıklıkla tüketilen bir yemek olup, özel günlerde, ziyafetlerde ve padişah sofralarında yer alırdı. Küçük fakat lezzetli etiyle bıldırcın, gerçek tekniklerle hazırlandığında yumuşacık olur ve kusursuz bir tat sunar.

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bağışıklık dostu, doğal antibiyotik: Pırasa
ChatGPT’nin arama motoru özelliği kullanıma sunuldu
Kadayıf severler buraya! Çıtır kadayıf kurabiye
Tahta kaşıkları hijyenik tutmanın 4 doğal yolu!
Meryem Üzerli’den çarpıcı açıklamalar!
Mutfak alışverişleri Samsung’un yeni akıllı buzdolapları ile yapılacak
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |