Pekmezli kar yenir mi?

Karın toprakla temas ettiğinde mineral ve vitamin açısından zenginleşmesi, etrafa katkı sağlar. Lakin, kentlerde yağan karın, yüksek hava kirliliği nedeniyle yenmemesi gerektiği uzmanlar tarafından sıklıkla vurgulanır. Meğer dağ köylerinde yağan kar, pak ve doğaldır, bu nedenle daha inançla tüketilebilir.

Bazı bölgelerde ise kar, pekmezle karıştırılarak yenir. Bu klasik karışım, hem bağışıklığı güçlendirmek hem de enfeksiyonlara karşı beden direncini artırmak için olağanüstü bir alternatiftir.

Pekmez ve karın birleşimi, içerdiği antibakteriyel özellikleriyle bedende müspet tesirler yaratır. Bilhassa üzüm ya da keçi boynuzu pekmezi ile karıştırıldığında, bu doğal karışım enfeksiyonlara karşı savunma kalkanı oluşturur.

  • Yarım kase ısıtılmış üzüm ya da keçi boynuzu pekmezi
  • Bir çay bardağı pak kar
  • Bir çay kaşığı pul biber

Yukarıdaki tüm malzemeyi karıştırarak, keyifle tüketebilirsiniz. Bu karışım, bedeninize güç verirken bağışıklığınızı güçlendirecektir.

İlginizi Çekebilir:Hazar Ergüçlü ve Efe Çelik’in mutlu anları!
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Xiaomi, HyperOS 2.0’ın küresel dağıtım takvimini yayınladı: İşte Android 15 alacak cihazlar
Snapdragon 8 Elite, Dimensity 9400’e karşı test edildi: İşte sonuçlar
Sıcaklıkları yüzde 60 düşüren elmas soğutmalı GPU’lar yakında geliyor
Çocuğunuzun başarılı bir lise dönemi geçirmesi için ne yapabilirsiniz?
Evlilik alışverişi yapacaklar için hayat kurtaran pratik liste!
Sürekli uçuk çıkarıyorsanız sebebi bu olabilir!
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |