Peynirin uzayan lezzeti: Karadeniz usulü kuymak tarifi

Karadeniz mutfağının ünü hudutları aşan lezzeti kuymak, klasik Türk kahvaltılarının baş tacı olmaya devam ediyor. Bilhassa tereyağının sıcak tavada eriyerek mısır unuyla birleşmesi ve peynirin uzayıp giden yapısıyla damaklarda kalıcı bir tat bırakıyor.

Yöreye mahsus peynir ve kaliteli tereyağı kullanımı, kuymağın eşsiz lezzetinin anahtarıdır. Şayet siz de kahvaltılarınıza bu özel tadı eklemek istiyorsanız, kuymak yapmanın inceliklerine göz atın. İşte tereyağının, mısır ununun ve peynirin olağanüstü ahengiyle kuymak yapımı!

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Finlandiya’ya Avrupa’nın en büyük elektrikli kazan tesisi kuruluyor
Türk Hava Yolları, Anadolu’nun motiflerinden esinlenen sehayat setleri sunacak
Cildiniz neden kaşınıyor? Polyester kumaşların gizli tehlikeleri!
Hamilelikte farkında olmadan yapılan 10 büyük hata!
Hurma alırken bunlara dikkat edin!
Tencere kapağındaki delik ne işe yarıyor? Cevabı duyunca şaşıracaksınız
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2024 |