Ramazanda zinde kalmanın sırları


Ramazan ayında oruç tutarken zinde kalmak, açlıkla başa çıkmak ve sağlıklı bir oruç periyodu geçirmek için gerçek besinleri seçmek epey değerlidir.
1. Ceviz
Omega-3 yağ asitleriyle dolu ceviz, sırf sağlıklı yağlar sağlamakla kalmaz, birebir vakitte oruç müddetince unutkanlık ve konsantrasyon eksikliğinin önüne geçer. Günlük 2-3 ceviz, oruç sırasında beyninize gerekli takviyesi verir, sizi gün uzunluğu enerjik meblağ. Ayrıyeten, cevizdeki lif ve protein içeriği de tokluk hissi sağlayarak kilo idaresine yardımcı olur.
2. Yoğurt
Ramazan ayında iftardan 2 saat sonra bir kase yoğurt tüketmek, karın bölgesindeki yağları gaye alarak yağ yakımını hızlandırır. Yüksek kalsiyum içeriği ve konjuge linoetik asit (CLA) sayesinde metabolizma hızlanır ve kilo alımının önüne geçilir.
3. Yulaf ezmesi ve kepek
Yulaf ezmesi, düşük glisemik indeks pahası ile kan şekerinizi istikrarda fiyat, uzun müddet tok kalmanızı sağlar. Ayrıyeten içeriğindeki B kümesi vitaminleri, oruç sırasında gerilimi azaltır ve hafızayı güçlendirir. Sahurda bir kâse yulaf ezmesi, sağlıklı bir gün için eksiksiz bir başlangıçtır.
4. Yumurta
Yumurta, bedende en düzgün biyoyararlanıma sahip kaliteli protein kaynaklarından biridir. Sahurda bir yumurta yemek, bedeninizi gereksinim duyduğu proteinle besler, tokluk hissi sağlar ve gün uzunluğu güç düzeyinizi yüksek meblağ.