Tane tane pilav sırrı: Pirinç ıslatılmalı mı, ıslatılmamalı mı?

Pilav, mutfaklarımızda sıklıkla yer verdiğimiz en temel yemeklerden biridir. Fakat, âlâ bir pilav yapmanın arkasında yatan teknik ayrıntılar bazen küçük bir tartışma konusu olabilir. Pirinci pişirmeden evvel ıslatmak nitekim lezzeti ve kıvamı nasıl tesirler? Bu husus, hem klasik metotlar açısından hem de pişirme müddetine katkıları bakımından merak edilen bir ayrıntıdır.

Pirinç ıslatmanın pilavın tane tane olması, beyazlığını muhafazası ve yanlışsız pişmesi üzerinde tesiri olduğu düşünülse de, farklı pişirme teknikleri farklı sonuçlar doğurur. Bu yazıda, pilav yaparken pirinci ıslatma adımının tüm artı ve eksilerini inceleyerek, ülkü pilav kıvamı için size rehberlik edecek teklifler sunuyoruz.

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

M4 işlemcili yeni Mac’ler Apple’ın es geçtiği bir eksiklikle geliyor!
Demet Özdemir’den doğum günü paylaşımı!
Camlarınız hep parlasın: Cam silmenin altın kuralları
Zamanınız azsa bile güne güçlü başlayın! 5 dakikada sağlıklı kahvaltı…
Hapşırığı tutarsanız ne olur? Bu hata başınıza büyük dert açabilir
Sabit sürücü Windows’ta görünmüyor veya algılanmıyor mu?
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2024 |