Tane tane pilav sırrı: Pirinç ıslatılmalı mı, ıslatılmamalı mı?

Pilav, mutfaklarımızda sıklıkla yer verdiğimiz en temel yemeklerden biridir. Fakat, âlâ bir pilav yapmanın arkasında yatan teknik ayrıntılar bazen küçük bir tartışma konusu olabilir. Pirinci pişirmeden evvel ıslatmak nitekim lezzeti ve kıvamı nasıl tesirler? Bu husus, hem klasik metotlar açısından hem de pişirme müddetine katkıları bakımından merak edilen bir ayrıntıdır.

Pirinç ıslatmanın pilavın tane tane olması, beyazlığını muhafazası ve yanlışsız pişmesi üzerinde tesiri olduğu düşünülse de, farklı pişirme teknikleri farklı sonuçlar doğurur. Bu yazıda, pilav yaparken pirinci ıslatma adımının tüm artı ve eksilerini inceleyerek, ülkü pilav kıvamı için size rehberlik edecek teklifler sunuyoruz.

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

The Guardian, X’de paylaşım yapmayı sonlandırdığını açıkladı: İşte sebebi
En çok satan akıllı telefon modelleri açıklandı: iPhone 15 zirvede
Ülkeler yenilenebilir enerji hedeflerini arttırıyor: Peki yeterli mi?
Akıllı telefon pazarında yükseliş başladı: Peki hangi marka lider?
Google Pixel 9a’nın özellikleri ve fiyatı ortaya çıktı
Mehtap Altunok’tan çarpıcı itiraf: ‘Kadın dayanışması sistemin ezdiği kadınların yanında olmalı’
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2024 |