Tane tane pilav sırrı: Pirinç ıslatılmalı mı, ıslatılmamalı mı?

Pilav, mutfaklarımızda sıklıkla yer verdiğimiz en temel yemeklerden biridir. Fakat, âlâ bir pilav yapmanın arkasında yatan teknik ayrıntılar bazen küçük bir tartışma konusu olabilir. Pirinci pişirmeden evvel ıslatmak nitekim lezzeti ve kıvamı nasıl tesirler? Bu husus, hem klasik metotlar açısından hem de pişirme müddetine katkıları bakımından merak edilen bir ayrıntıdır.

Pirinç ıslatmanın pilavın tane tane olması, beyazlığını muhafazası ve yanlışsız pişmesi üzerinde tesiri olduğu düşünülse de, farklı pişirme teknikleri farklı sonuçlar doğurur. Bu yazıda, pilav yaparken pirinci ıslatma adımının tüm artı ve eksilerini inceleyerek, ülkü pilav kıvamı için size rehberlik edecek teklifler sunuyoruz.

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

NASA kemer sıkıyor: İkinci işten çıkarma dalgası başladı
Kadayıf severler buraya! Çıtır kadayıf kurabiye
Evlilikte zorluklarla gelişmek
Enerji patlamasına hazır olun! Tahinli pancar salatası
Kim Kardashian’dan albino timsah kostümü!
Kodları okumadan almayın! Yumurta alırken bunlara dikkat edin…
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2024 |
betkolik giriş zbahis zbahis starzbet güncel starzbet starzbet giriş ultrabet