Tane tane pilav sırrı: Pirinç ıslatılmalı mı, ıslatılmamalı mı?

Pilav, mutfaklarımızda sıklıkla yer verdiğimiz en temel yemeklerden biridir. Fakat, âlâ bir pilav yapmanın arkasında yatan teknik ayrıntılar bazen küçük bir tartışma konusu olabilir. Pirinci pişirmeden evvel ıslatmak nitekim lezzeti ve kıvamı nasıl tesirler? Bu husus, hem klasik metotlar açısından hem de pişirme müddetine katkıları bakımından merak edilen bir ayrıntıdır.

Pirinç ıslatmanın pilavın tane tane olması, beyazlığını muhafazası ve yanlışsız pişmesi üzerinde tesiri olduğu düşünülse de, farklı pişirme teknikleri farklı sonuçlar doğurur. Bu yazıda, pilav yaparken pirinci ıslatma adımının tüm artı ve eksilerini inceleyerek, ülkü pilav kıvamı için size rehberlik edecek teklifler sunuyoruz.

İlginizi Çekebilir:İlişkilerde toksiklikten nasıl kurtulunur?

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salma Hayek’in mükemmel fiziğinin sırrı!
EA Sports FC 25 ilk kez indirime girdi! Yüzde 50 indirim fırsatı!
Microsoft’un tartışmalı Recall özelliği bir kez daha ertelendi
Samsung Galaxy S25’in yapay zekası, Apple’ı geride bırakabilir
Ruhsal dayanıklılığı yüksek çocuklar nasıl yetiştirilir?
Apple, iPhone XS Max’i klasik ürünler arasına ekledi
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2024 |