Yoğurt ve tereyağıyla buluşan lezzet: Patates mantısı

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan mantı, ekseriyetle hamurla yapılır ve ağır bir emek ister. Fakat patates mantısı, hem hamur açmadan hem de daha hafif bir alternatif olarak sofralarda kendine yer buluyor.

Yumuşacık patateslerin üzerine yoğurt ve nefis bir tereyağlı sos dökülerek hazırlanan bu tanım, hem gözlere hem damaklara hitap ediyor. Bilhassa pratikliğiyle öne çıkan patates mantısı, ani konuklarda, iftar sofralarında ya da akşam yemeğinde kolay kolay hazırlanabilir.

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bulaşık makinesindeki kireçleri söküp atacak 7 pratik temizlik yöntem!
Sony, PlayStation kontrolcüsü için oyunları kaydetme tuşunun patentini aldı
Sürekli acıkmaya son! İştah azaltıcı taktikler
Kırışıklıklarla mücadele için hangi yaşta ne yapmalısınız?
Bir tabak yemek yetmeyecek! Özel kremalı kedidilli pasta
OpenAI, milyonlarca dolara “Chat.com” alan adını satın aldı
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |