Yoğurt ve tereyağıyla buluşan lezzet: Patates mantısı

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan mantı, ekseriyetle hamurla yapılır ve ağır bir emek ister. Fakat patates mantısı, hem hamur açmadan hem de daha hafif bir alternatif olarak sofralarda kendine yer buluyor.

Yumuşacık patateslerin üzerine yoğurt ve nefis bir tereyağlı sos dökülerek hazırlanan bu tanım, hem gözlere hem damaklara hitap ediyor. Bilhassa pratikliğiyle öne çıkan patates mantısı, ani konuklarda, iftar sofralarında ya da akşam yemeğinde kolay kolay hazırlanabilir.

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Her derde deva: Civanperçemi
Dünyada bir ilk: İnsansı robot tarafından yapılan sanat eseri 1.3 milyon dolara satıldı
İngilizlerin vazgeçilmez kahvaltılığı: Crumpet
Nvidia kullanıcıları dikkat: Ekran kartlarında yeni güvenlik açığı keşfedildi
Star Wars’taki Ölüm Yıldızı’na benzeyen enerji silahı geliştirildi
Sivilce bantları mucize mi, yoksa sadece bir reklam tuzağı mı?
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |