Yoğurt ve tereyağıyla buluşan lezzet: Patates mantısı

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan mantı, ekseriyetle hamurla yapılır ve ağır bir emek ister. Fakat patates mantısı, hem hamur açmadan hem de daha hafif bir alternatif olarak sofralarda kendine yer buluyor.

Yumuşacık patateslerin üzerine yoğurt ve nefis bir tereyağlı sos dökülerek hazırlanan bu tanım, hem gözlere hem damaklara hitap ediyor. Bilhassa pratikliğiyle öne çıkan patates mantısı, ani konuklarda, iftar sofralarında ya da akşam yemeğinde kolay kolay hazırlanabilir.

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Xiaomi 15 serisi için HyperOS 2.0 yayınlandı: İşte yenilikler
Cilt lekelerini geçiriyor, toksinleri atıyor! Sirkeli suyun gücü
Aziz Yıldırım’ın şirketi DEARSAN ile ASELSAN arasında dev anlaşma
GeForce RTX 50 serisi marka başvurularında göründü: İşte modeller
One UI 7’nin en önemli özellikleri sızdırıldı
Tesla’nın insansı robotuna dev rakip: Xpeng Iron
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |