Yoğurt ve tereyağıyla buluşan lezzet: Patates mantısı

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan mantı, ekseriyetle hamurla yapılır ve ağır bir emek ister. Fakat patates mantısı, hem hamur açmadan hem de daha hafif bir alternatif olarak sofralarda kendine yer buluyor.

Yumuşacık patateslerin üzerine yoğurt ve nefis bir tereyağlı sos dökülerek hazırlanan bu tanım, hem gözlere hem damaklara hitap ediyor. Bilhassa pratikliğiyle öne çıkan patates mantısı, ani konuklarda, iftar sofralarında ya da akşam yemeğinde kolay kolay hazırlanabilir.

İlginizi Çekebilir:Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

1986’ya uzanan harç: Telsiz Kullanım Ücreti, aylık 21,50 TL oluyor
Hapşırığı tutarsanız ne olur? Bu hata başınıza büyük dert açabilir
Denemeyen pişman! Çikolata kaplı cevizli hurma
Valve, Half-Life 2’nin 20. yılına özel yeni güncellemeler yayınladı
Zeytinyağı ve baharatların dansı! Fırında barbun…
Bebeğin gelişim sürecindeki şaşırtıcı mucizeler
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |