Zerdeçalın bilinmeyen yönleri! Yanlış kullanım sağlığınızdan edebilir


Zerdeçal, bilimsel ismiyle Curcuma longa, Asya kökenli bir bitkidir ve bilhassa Hindistan ve Çin’de klasik tıbbın en değerli bileşenlerinden biri olarak kullanılmıştır. Turuncu-sarı renkli bu baharat, yemeklere tat vermekle kalmaz, tıpkı vakitte sıhhate birçok yararı bulunan kurkumin isimli faal bileşeni içerir.
En dikkat alımlı özelliği: Güçlü antioksidan ve iltihap önleyici (anti-inflamatuar) tesirleriyle bağışıklığı güçlendirmesi ve pek çok hastalığa karşı hami olmasıdır.
Ancak zerdeçalın sıhhate tesirli olabilmesi için gerçek biçimde tüketilmesi gerekir. Artık, zerdeçalın bedene sağladığı en kıymetli yararlara yakından bakalım.
Dondurmayı unutun! Bu tarifle yaz akşamlarınız cennete dönüşecek!