Çıtır ve aromatik! Sarımsaklı ekmek

Sarımsaklı ekmek, hem lezzeti hem de kokusuyla sofralara büyüleyici bir tat katar. Fırında pişerken yaydığı koku, damaklarda bıraktığı lezzet, onu her öğüne ve sofraya yakışır hale getirir. İster kahvaltıda, ister çorba yahut makarna yanına eksiksiz bir eşlikçi olur.

Bu pratik tanım sayesinde, restoran kalitesinde bir sarımsaklı ekmeği meskeninizde yapabilir, püf noktalarıyla lezzetini katlayabilirsiniz. İşte adım adım sarımsaklı ekmek üretimi ve en çok yapılan kusurlardan kaçınmanın yolları!

Malzemeler

1 adet büyük baget ekmek (veya dilimlenmiş beyaz ekmek)

3-4 diş ezilmiş sarımsak

4-5 yemek kaşığı tereyağı (yumuşamış)

Yarım çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze maydanoz

Arzuya nazaran rendelenmiş parmesan yahut kaşar peyniri

Sarımsaklı Yağ Karışımı Hazırlığı

Tereyağını oda sıcaklığında yumuşamış halde alın ve içerisine ezilmiş sarımsakları, tuzu ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.

Tüm materyalleri güzelce karıştırarak homojen bir sarımsaklı tereyağı karışımı elde edin. Bu karışımın aroması, ekmeğe tüm lezzetini verecek.

Ekmeklerin Hazırlanması

Baget ekmeği dilimleyin ama dilimlerin alt kısmını büsbütün kesmeyerek birbirine bağlı kalmalarını sağlayın. Böylelikle ekmek bütün olarak kalacak ve dilimlerden lezzet geçişi tam sağlanacaktır.

Hazırladığınız sarımsaklı tereyağı karışımını her dilimin ortasına eşit biçimde sürün. Bu, her bir dilime eşit tat verecektir.

Peynir Ekleyin

Eğer daha varlıklı bir lezzet istiyorsanız, dilimlerin ortasına rendelenmiş parmesan yahut kaşar peyniri koyabilirsiniz. Bu, ekmeğin fırında eriyerek daha lezzetli bir kıvam almasını sağlar.

Fırınlama İşlemi

Fırınınızı 180-200 dereceye ısıtın. Hazırladığınız ekmeği fırın tepsisine yerleştirin ve üzerini yavaşça alüminyum folyo ile kapatarak 8-10 dakika pişirin.

Süre sonunda folyoyu çıkarın ve 5 dakika daha üzeri açık bir biçimde pişirerek çıtır bir doku elde edin.

Servis ve Sunum

Sıcak servis edin. Bu lezzetli sarımsaklı ekmeği çorbaların, makarnaların yahut salataların yanında sunarak sofranıza harika bir eşlikçi yapabilirsiniz.

Püf Noktaları

Tereyağını Yumuşatın: Tereyağının yumuşak olması, öteki materyallerin karışmasını ve ekmeğe kolay kolay sürülmesini sağlar.

Sarımsak Ölçüsüne Dikkat Edin: Sarımsağın ağır kokusu nedeniyle, çok ölçüde kullanmaktan kaçının. 3-4 diş genelde kafidir.

Fırın Isısına Dikkat Edin: Fırının çok yüksek sıcaklıkta olmaması, ekmeğin fazla kızarmadan, içinin yumuşak kalmasını sağlar.

Dilimi Büsbütün Kesmemek: Ekmek dilimlerini büsbütün kesmemek, pişirme sırasında ekmeğin bütünlüğünü müdafaasına yardımcı olur.

İlginizi Çekebilir:Paris’te tuzak! Dolandırıldılar!
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesinizi bu haldeyken sakın tüketmeyin! Sağlığınızdan olabilirsiniz
Afyon’un saklı hazinesi: Haşhaşlı mercimekli bükme!
Küresel yarı iletken satışları rekor kırıyor: Üçüncü çeyrekte 166 milyar dolar gelir
Intel CEO’su şirketin ihtiyaç duyduğu doğru kişi mi? Pek öyle görünmüyor
Kimse bilmiyor ama bu su tam bir protein deposu!
Redmi Note 14 serisinin küresel lansman tarihi belli oldu
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2024 |