Osmanlı mutfağından gelen efsane tarif: Bıldırcın dolması

Osmanlı mutfağı, varlıklı baharat kullanımı, etin eksiksiz pişirilme teknikleri ve iç harçlarla doldurulmuş dolma çeşitleriyle ünlüdür. Bıldırcın dolması da saray sofralarında sıklıkla tüketilen bir yemek olup, özel günlerde, ziyafetlerde ve padişah sofralarında yer alırdı. Küçük fakat lezzetli etiyle bıldırcın, gerçek tekniklerle hazırlandığında yumuşacık olur ve kusursuz bir tat sunar.

İlginizi Çekebilir:Günde 3 öğün yemek bakın neye yol açıyor…

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şifası saymakla bitmiyor: Kişniş
Sağlıklı ve doyurucu: Kıymalı karnabahar
Android 15 ile gerçek adaptif yenileme hızı desteği geliyor: Faydaları neler?
Çiçeklerinizi uzun süre taze tutmanın 5 pratik yolu
Mutfak alışverişleri Samsung’un yeni akıllı buzdolapları ile yapılacak
Tane tane pilav sırrı: Pirinç ıslatılmalı mı, ıslatılmamalı mı?
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |