Osmanlı mutfağından gelen efsane tarif: Bıldırcın dolması

Osmanlı mutfağı, varlıklı baharat kullanımı, etin eksiksiz pişirilme teknikleri ve iç harçlarla doldurulmuş dolma çeşitleriyle ünlüdür. Bıldırcın dolması da saray sofralarında sıklıkla tüketilen bir yemek olup, özel günlerde, ziyafetlerde ve padişah sofralarında yer alırdı. Küçük fakat lezzetli etiyle bıldırcın, gerçek tekniklerle hazırlandığında yumuşacık olur ve kusursuz bir tat sunar.

İlginizi Çekebilir:Dondurma çocuklarda DEHB’ye yol açabiliyor!

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabaharı tüketmeniz için 10 sebep!
Böbrek sağlığınız için bunlardan uzak durun!
Soğan kokusu ağızdan nasıl çıkar? En hızlı ve doğal yöntemler!
Sakız lekesi kabus olmasın! Sakızı çıkarmanın en etkili 5 yolu
NASA, insanlığın en uzak uzay aracı Voyager 1’den mesaj aldı
Aşk mı, alışkanlık mı? Bir erkeğin gerçekten sevdiğini gösteren işaretler!
Müzik İndir, Mp3 indir | © 2025 |